All-Star Gála: visszavágtak az egyetemisták
27
Nov
2016
All-Star Gála: visszavágtak az egyetemisták
2016. november 27.  |  00:08
A tavalyi gálán az előmeccsen az U20-as válogatott simán verte az egyetemi csapatot. Az első negyedben úgy tűnt, most is hasonló lehet a forgatókönyv, de a folytatásban az egyetemisták magukra találtak, és. pontosabban játszva ellenfelüknél ezúttal jobbnak bizonyultak az U20-as együttesnél.

U20-as válogatott - Egyetemi válogatott 72-79 (18-12, 18-20, 15-24, 19-23)

Tüskecsarnok, 600 néző. V.: Goda, Varga-Záray, Mészáros.

U20: Krajanski, DEMETER 12/3, Rudner 2, DURÁZI 13, Pápai 2. Cs.: Völgyi 6, MÁRIÁS 9/6, BOROS 7, Kozma 2, CSÁK 5/3, Bonifert, TAIWO 6, Miloch 4, KOCSIS 4.

Egyetemi válogatott: Nagy Benedek 6/6, NAGY BOTOND 13/9, JAKAB 8/6, LIPPAI 7, Csákvári. Cs.: CZURA 17/3, KŐVÁGÓ-LASKA 9, Boinitzer 6, TAKÁCS 6, Mihalics 4, Földesi 3/3.


Az egri Jakab Zsolt szép triplájával az egyetemisták szereztek vezetést, Demeter Attila és Durázi Krisztofer közeli kosaraival fordított az U20-as csapat. A korosztályos együttes próbálta bevinni a játékot a palánk alá, s ez eredményre vezetett az inkább távolról próbálkozó, s kissé lámpalázasnak tűnő egyetemistákkal szemben. A pontok mindkét oldalon szépen megoszlottak, a szakasz hajrájában Czura Attila 3 büntetőjével zárkózott fel 6 pontra az egyetemi együttes.

A második szakaszt Kővágó-Laska Márk és a szép szerelést is bemutató Mihalics Gábor villanásaival 7-3-mal indítva 2 pontra feljöttek az egyetemiek, mint egy falat kenyér, úgy kellett az U20-as együttesnek Máriás Gergely triplája, amely után Demeter - az egyébként csapattársa - Kővágó mellett szerzett kosarat. A szakasz közepén látszott, hogy az U20 összeszokottabb, egy 11-2-vel 10 pont fölé növelték előnyüket Pór Péter tanítványai. A félidő hajrájában az egyetemieknek Nagy Benedek triplája adott lökést, újra villant Czura és Kővágó, Nagy Botond triplájával pedig a félidő utolsó 4 percét 11-4-re nyerve 4 pontra faragták hátrányukat.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első befejeződött: Nagy Botond hármasával, 1 pontra jött fel az egyetemi együttes. Durázi Krisztofer felelt kosár plusz büntetős játékkal. a Nagy fivérek elkapták a fonalat, egy-egy újabb triplájukkal fordított az egyetemi csapat, sőt Lippai Szabolcs szerencsés előzmények után dobott kosarával 3 ponttal ellépett. Az U20-as együttes ekkor eléggé egyemberesnek tűnt, Durázin kívül más nem igazán jelentett veszélyt a hallgatók kosarára, igaz a közeli kísérleteknél elég zavaró volt, hogy ott tornyosult Kővágó-Laska, aki nem egy dobást blokkolt igen látványosan. A negyed hajrájában Boinittzer Dávid duplája, majd Földesi Marcell hármasa után 10 pontosra nőtt az ekkor remekül játszó egyetemi csapat előnye. Rendezetlen védelem ellen Taiwo Samuel zsákolt hatalmasat, majd Csák Bence hármasával 5 pontra zárkózott fel az U20-as válogatott a negyed végén.

Taiwo és Boros Márk révén két U20-as kosárral kezdődött a második félidő, Boinitzer villant az egyetemieknél. Fej-fej mellett haladtak a felek, majd Czura hármasa tolta meg az egyetemiek szekerét. Máriás villant az U20-as csapatban, az egyetemieknél pedig rendezetlen védelem ellen Takács András volt eredményes. Felpörgött, látványos, élvezetes lett a meccs, mindkét oldalon egymást követték a szebbnél szebb megoldások, látványos kosarak.

Jakab triplájára Boros felelt 2+1-es akcióval, tapadt az U20-as válogatott az egyetemire, igazi presztízscsata lett a találkozóból, az egyetemieknél nem először játszott össze remekül a korábbról egymást túl jól vélhetően nem ismerő Czura és Takács. Demeter triplájával ismét feljött egy pontra az U20, ám ekkor Lippai, Jakab majd Czura villant, miközben az U20-as gárda elsietett pár támadást, így az egyetemi együttes győzött. 

A mérkőzés legértékesebb játékosa Czura Attila a Nyíregyháza játékosa lett az egyetemi csapatból.

Fotó: Peter Praczki 

Vármegyei szövetségek