19
Nov
2016
Az utánpótlás bajnokságok összefoglalója
2016. november 19.  |  04:29

Kiemeltek: nem változott az élmezőny

Több hibátlan csapatot is láthatunk a hétvégén

A kiemelt bajnokságokközött a fiú junioroknál az éllovas és hibátlan Soproni Sportiskola/Alegközelebb szombaton játszik, a harmadik helyen álló PVSK-Panthers ellen. A második,szintén veretlen Kosárlabda Akadémia Pécs legutóbb a Szombathelyi SportiskolaKA-t verte meg, 85-73-ra.

Keleten továbbra is aNyíregyházi Sportcentrum KA/A az egyetlen veretlen csapat, amely legközelebbhétfőn lép pályára a harmadik helyen álló Debreceni KA-DEAC ellen. Mindeközbena második Budapesti Honvéd/A szoros és változatos meccsen 69-66-ra verte meg aMAFC-ot.

A fiú kadettekNyugati-csoportját továbbra is a hibátlan Alba Fehérvár vezeti, amelycsütörtökön 95-42-re nyert a Kaposvári KK ellen. Keleten az egy vereséggel atabella élén álló Vasas Akadémia szoros meccsen, nagyot hajrázva 55-52-re vertemeg a Szolnoki Sportcentrum/A-t. A MAFC-/A-SZEDEÁK/A csata is izgalmasan ésfordulatosan alakult: végül a fővárosiak győztek 66-62-re.

A leány kadettekküzdelmeiben a Keleti-csoportot továbbra is a DVTK-ÉLKSK vezeti, amely múltvasárnap 81-60-ra nyert a Nyíregyházi Kosársuli/A ellen és legközelebb mostvasárnap fogadja a BEAC-Újbuda KA/A-t. Nyugaton sem változott a listavezető: aCsata DSE ezúttal a Soproni Darazsak Akadémia ellen őrizte meg hibátlanmérlegét és nyert 66-48-ra.

A részleteseredményeket, a műsort és a tabellát az alábbi linkeken találják meg:

Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&year=x1617

Fiú kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&year=x1617

Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&year=x1617

 

Leány serdülő: öt veretlen csapat maradt

Az alapszakasz harmadik körét játszották le a hétvégén

A leány serdülőknél az alapszakasz harmadik fodulójára került sor a hétvégén, ami után öt veretlen csapat maradt a mezőnyben. Az A-csoportban a Vasas Akadémia a Kosárlabda Akadémia Pécset 127-68-ra, a Bajai NKK/A-t pedig 73-56-ra győzte le. Utóbbi két találkozó vesztese szoros meccset játszott egymással: végül remek hajrával a Baja nyert 81-78-ra.

A B-csoportban a Csata mindkét meccsén száz pont fölött dobott és győzött: a Debreceni KA-DSI ellen 148-20-ra, a Török Flóris-Törekvés SE/A ellen pedig 108-49-re. A C-csoportban a KSC Szekszárd szintén meggyőző fölénnyel nyert mindkét találkozóján: a Szeged KE-t 110-38-ra, a DVTK-ÉLKSK-t 81-63-ra verte meg.

A D-csoportban a Soproni Darazsak Akadémia/A őrizte meg hibátlan mérlegét, miután a BEAC-Újbuda KA/A-t 75-48-ra, a Kanizsa DKK-t pedig 85-41-re legyőzte. Az ötödik veretlen csapat a Szolnoki Sportcentrum, amely az E-csoportban 114-27-re nyert a DVTK-ÉLKSK ÓS és 85-53-ra a Török Flóris-Törekvés SE/B ellen.

A részletes eredményeket és a tabellát az alábbi linken érhetik el:

http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu14&year=x1617

 

 

Leány tini: az alapszakasz második köre következik

Fiú serdülő: a területi alapszakasz negyedik fordulójával folytatják

A hétvégén a leány tinik és a fiú serdülők is pályára lépnek. Előbbiek az alapszakasz második, utóbbiak pedig a területi alapszakasz negyedik körére készünek.

A leány tiniknél tizenöt csoportban zajlanak a találkozók három-három csapat részvételével. Az öt alapszakasz-fordulót követően a legjobb 24 eredményt elérő csapat jut be az országos selejtezőbe, a többiek a regionális bajnokságban folytatják majd.

A fiú serdülők továbbra is régiók szerinti beosztásban szerepelnek, és a hétvégin kívül már csak egy forduló van hátra, amikor is kialakul a 32-es főtábla mezőnye.

A részletes műsort az alábbi linkeken találják meg:

Leány tini: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu13&szakaszid=24&year=x1617

Fiú serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu14&year=x1617 

 

Vármegyei szövetségek