Férfi NB I: a 8. forduló beharangozója
19
Nov
2016
Férfi NB I: a 8. forduló beharangozója
2016. november 19.  |  01:40
Újra teljes kört rendeznek a férfi A-csoportban, ahol a nyolcadik forduló következik. Kezdésként ma este a MAFC a Pécset fogadja a Gabányi László Sportcsarnokban, tévés mérkőzésen. A papírforma vendég sikert jósol, hiszen a hazaiak sereghajtóként várják az összecsapást, legutóbb a listavezető Körmend otthonában szenvedtek vereséget, Csirke Ferenc együttese viszont lendületben van, múlt hétvégén a Falcót is legyőzte. Ráadásul a fővárosiaknál Lakits András, Jesse Hardin és Matija Poscic is sérült, utóbbi egészen biztosan nem fog tudni pályára lépni. A fekete-fehéreknél is lesz hiányzó: a keddi edzésen Antóni Csanádnak elszakadt a bokaszalagja, ezért hetekre kidőlt.

Szombaton este hat órától a Kecskeméttel játszik az Aréna Savariában a Falco KC Szombathely. A sárga-feketék eddig mindkét hazai meccsüket (a Paks és Vasas ellen) megnyerték, jelenleg 2 győzelemmel és 4 vereséggel tízedikek, míg a KTE idegenben még nyeretlen, az újonc legyőzése után zsinórban háromszor szenvedett el vereséget Forray Gábor csapata. Nagy érvágás lehet viszont a vasiaknál, ha a sérüléssel bajlódó Darrin Govens nem tud majd pályára lépni.

A bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK az előző kiírás negyedik helyezettjét, az Atomerőmű SE csapatát fogadja szombaton este a Tiszaligetben. Egyik csapat sem úgy kezdte a szezont, ahogy azt szerette volna, a piros-feketék 4 győzelemmel és 2 vereséggel harmadikak, míg a tolnaiak 2 győzelemmel és 5 vereséggel a tizenegyedik helyről várják a találkozót. Sztojan Ivkovics, az Olaj vezetőedzője vasárnap ott voltam Pakson, és a helyszínről nézte meg következő ellenfele Vasas elleni bajnokiját. Nagy kérdés, hogy mennyit vett ki Vojvodáékból a keddi Bajnokok Ligája-mérkőzés, illetve, hogy a sérült Tóth Ádám hiányát mennyire érzik majd meg.

A szombati nap zárómeccsén az ezüstérmes Alba Fehérvár fogadja 19 órától az újonc Vasast. A kék-fehérek remek szériában, lendületben vannak, hétközben idegenben arattak kulcsfontosságú győzelmet a FIBA Europe Cup sorozatban, így a papírforma alapján a hazai csapat a mérkőzés esélyese, de nyilván a fővárosiak sem adják majd magukat könnyen.

Vasárnapra három derbi marad. Kezdésként 17 órától a Zalaegerszeg fogadja a Kaposvárt. Bencze Tamás együttese kezdi elkapni a fonalat, a bajnok idegenbeli legyőzése után Kecskeméten is győzni tudott. A Kaposvár elég hektikusan szerepel eddig, de egy vendég-győzelem nagyot lendíthetne a somogyiak szekerén.

Érdekes meccsre van kilátás Szegeden, ahol Nikola Lazics együttese a Jászberényt fogadja. A hazaiak zsinórban három győzelmet arattak - legutóbb a Sopront múlták felül -, így Andrija Csiricsék mérlege immáron pozitív a bajnokságban. Eddig egyetlen csapat tudott győzelemmel távozni az Újszegedi Sportcsarnokból: még a nyitófordulóban a Körmend. A Jászberénynek viszont minden oka megvan a bizakodásra, hiszen már háromszor nyert idegenben, legutóbb pedig a bajnok Szolnokkal is egál mérkőzést játszott.

A Novomatic Arénában két nemzetközi kupaszereplő csapat, a Sopron és a Körmend néz egymással farkasszemet. Sabáli Balázs együttese már biztosan nem juthat tovább az Europe Cup sorozatban, a vasiak viszont remek szezont futnak eddig, nem elég, hogy a magyar bajnokságban még nem találtak legyőzőre (egyedüliként a mezőnyben), a FIBA-kupában is a továbbjutás küszöbén állnak. A hazaiaktól az eltiltott irányító, Jay Threatt biztosan hiányozni fog, de kérdéses a sérüléssel bajlódó Tóth Gergely és Dénes Gábor szereplése is.

A 8. forduló műsora:
MAFC - PVSK-PANNONPOWER péntek 19:00
Falco KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt szombat 18:00
Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE szombat 18:00
Alba Fehérvár - Vasas Budapest szombat 19:00
Zalakerámia ZTE KK - Kaposvári KK vasárnap 17:00
Naturtex-SZTE-Szedeák - JP Auto-JKSE vasárnap 18:00
Sopron KC - Egis Körmend vasárnap 18:00

Vármegyei szövetségek