Női válogatott: megkezdte felkészülését Pécsen a Svitek-csapat
15
Nov
2016
Női válogatott: megkezdte felkészülését Pécsen a Svitek-csapat
2016. november 15.  |  16:28
A februárban nagy sikerrel megrendezett Magyarország – Szlovákia női kosárlabda Európa-bajnoki selejtezőt követően ismét kulcsfontosságú mérkőzést rendeznek a Lauber Dezső Sportcsarnokban: november 19-én Portugália lesz a magyar válogatott ellenfele. 

Négy mérkőzésből egyetlen hibával, az Izlandon elszenvedett fájó, tízpontos vereséggel az E-csoport második helyén állnak Stefan Svitek tanítványai a jövőre Csehországban megrendezendő Európa-bajnokság kvalifikációs körében.

A magyar lányoknak mindenképpen szükségük lesz a szurkolók segítségére szombaton, hiszen győzniük kell ahhoz, hogy életben maradjanak a kvalifikációs reményeik. Az utolsó fordulóban ugyanis a magyarokhoz hasonlóan jelenleg szintén 7 pontos szlovákokhoz látogatnak legjobbjaink, ahol pedig bravúrra lenne szükség a győzelemhez.

A PEAC-Pécs három játékosát, Licskai Zsófiát, Raksányi Krisztinát és Zele Dorinát válogatta be a szövetségi kapitány a portugálok elleni összecsapásra, emellett a múlt héten tette le az állampolgársági esküt az amerikai születésű Courtney Vandersloot, aki szintén Svitek rendelkezésére áll az Eb-selejtezőkön. A 173 centiméteres játékos jelenleg a török bajnokságban játszik, ahol többek között Vajda Anna csapattársa is.

– Lépésről lépésre haladunk, most a szombati portugál meccsre koncentrálunk, azt akarjuk megnyerni. Jó, hogy a magyar játékosok sok meccset játszanak, nemzetközi kupameccseken is pályára lépnek, mert mindannyian játékban vannak, és ez meglátszik a munkájukon is – árulta el Stefan Svitek szövetségi kapitány.

–Tudom, hogy az Eb-kvalifikáció a cél, és én azért vagyok itt, hogy ebben segítsek a csapatnak – mondta a múlt héten állampolgársági esküt tett Courtney Vandersloot. – A lányok kedvesen fogadtak. Az látszik, hogy nagyon jó közösséget alkotnak, és azonnal megtaláltam velük a hangot a pályán, illetve a pályán kívül is.

– Nagyon örülünk, amikor megtudtuk, hogy Pécsen rendezik az Eb-selejtezőt, hiszen nekünk aztán tényleg hazai pálya lesz a Lauber Dezső Sportcsarnok. A szlovákok elleni győzelem emléke még itt van bennünk, nem felejtettük el azt a nagyon fontos, egypontos sikert. A portugálokat idegenben is magabiztosan győztük le, fontos lenne egy újabb győzelem az Eb felé vezető úton – mondta Fegyverneky Zsófia, a válogatott csapatkapitánya.

A szombati mérkőzésig Pécsett edzőtáborozik nemzeti csapatunk, a Portugália elleni találkozót követően pedig utazunk Pöstyénbe, ahol egy szombati magyar siker esetén a csoportelsőségért lépnek majd pályára a lányok Szlovákia ellen.

A szurkolók a november 19-i Magyarország–Portugália összecsapásra elővételben november 16-én, 17-án és 18-án (szerda, csütörtök, péntek) válthatják meg belépőjegyeiket a csarnok pénztáraiban a szombaton 20 órakor kezdődő találkozóra, emellett természetesen közvetlenül a meccs előtt (18 órától) is lehet majd jegyet vásárolni.

A felnőttek elővételben 1000, a találkozó napján 1500, a diákok pedig egységesen 1000 forintért tekinthetik meg az Eb-selejtezőt, 14 éves kor alatt ingyen szurkolhatnak a gyerekek a magyar válogatottnak.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Vármegyei szövetségek