Férfi NB I: jön a hetedik forduló
11
Nov
2016
Férfi NB I: jön a hetedik forduló
2016. november 11.  |  23:55
Hosszú idő után újra teljes fordulót rendeznek a férfi NB I. A-csoportjában. A hetedik körben szombaton öt, vasárnap pedig két találkozó lesz. Kezdésként a Szeged fogadja a Sopront. Mindkét csapat jó formában várja a meccset: Nikola Lazics fiai a Falcót és a MAFC-ot verték magabiztosan, az SKC pedig az Albát és a Vasast is legyűrte, igaz szerdán kikapott Franciaországban, a FIBA-kupában. A vendégek már pénteken elutaztak Csongrádba, ahol utoljára közel négy éve, 2013 februárjában veszítettek bajnokit. Tóth Gergely továbbra sem tud játszani.

Megyei rangadón fogadja a Jászberény a Szolnokot. Mindkét csapat három győzelmet számlál, a JKSE eggyel többet játszott, és eggyel többször kapott ki. Érdekesség, hogy Stevan Tot együttese eddig összes hazai meccsét elveszítette, a bajnok viszont négymeccses nyeretlen szériával fut neki a derbinek. Milos Boriszov szereplése kérdéses, a montenegrói bedobónak bevérzett a lovaglóizma.

A Pécs a tétmeccset legutoljára két hete játszó Falcót fogadja. Csirke Ferenc együttese még nem talált legyőzőre a Lauber Dezső Sportcsarnokban, a szombathelyiek viszont még nyeretlenek idegenben. A vasiaknál Bognár Kristóf és Kovács Bence is megsérült, és hosszú időre kidőlt.

A Körmend szerdán Belgiumból is győztesen tudott távozni, most hazai pályán is erre készül a MAFC ellen. Van miért törleszteniük a piros-feketéknek, az előző szezonban ugyanis nagy meglepetésre a fővárosiak nyerni tudtak Vas megyében. Mindkét oldalon akad hiányzó: Devon Saddler valószínűleg átöltözik, de várhatóan nem lép pályára, csakúgy, mint a szintén sérült Doktor Péter. A túloldalon Matija Poscic-nak van egy kézsérülése, illetve Lakits András játéka sem valószínű bokasérülés miatt.

A Kaposvár az Alba Fehérvárt fogadja szombaton este. A somogyiak arra készülnek, hogy beérik riválisukat a tabellán, míg az ezüstérmes egy győzelemmel leszakíthatja magáról Fekete Ádám csapatát. Jelen állás szerint egyik oldalon sem lesz hiányzó.

Vasárnap délután tévés meccsen néz egymással farkasszemet a Paks és az újonc Vasas. Az ASE várakozásokon alul szerepel idén, eddigi hat meccséből csupán a MAFC ellenit tudta megnyerni. Azóta az Albától, a Kaposvártól, a Jászberénytől és a Falcótól is kikaptak. Sárosi Bulcsú együttese is vereséggel hangolt, különösen fájó lehet az angyalföldieknek, hogy a Jászberénytől hosszabbítás után kaptak ki. A találkozón debütálhat a hazaiaknál az elküldött Cameron Forte helyére igazolt amerikai erőcsatár, Lawrence Gilbert.

Már Middletonnal, de Camphor nélkül fogadja a Kecskemét a Zalaegerszeget a forduló záró mérkőzésén. Forray Gábor együttesének nagy szüksége lenne egy győzelemre, hiszen a Pécstől és a Kaposvártól is kikapott. A lila-fehéreknek ez még csak a negyedik tétmeccsük lesz a szezonban. A ZTE 2-2-es mérleggel várja a találkozót, hatalmas önbizalommal, hiszen legutóbb a bajnok otthonában tudtak nyerni Szabó Zsolték.

A 7. forduló műsora:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Sopron KC szombat 16:00

Egis Körmend - MAFC szombat 18:00

JP Auto - JKSE - Szolnoki Olaj KK szombat 18:00

Kaposvári KK - Alba Fehérvár szombat 18:00

PVSK-PANNONPOWER - Falco KC Szombathely szombat 18:00

Atomerőmű SE - Vasas Budapest vasárnap 15:00

KTE-Duna Aszfalt - Zalakerámia ZTE KK vasárnap 17:00

Vármegyei szövetségek