Női NB I: a 8. forduló beharangozója
11
Nov
2016
Női NB I: a 8. forduló beharangozója
2016. november 11.  |  21:20

A budai derbin a BEAC és a Vasas csap össze (16 óra). A két együttes az előző évadban ádáz párharcot vívott egymással az utolsó hely elkerüléséért - akkor az egyetemieknek sikerült nyerni 2-1-re. Azóta a BEAC tovább fiatalodott, a Vasas viszont - korábbi szokásával ellentétben - már 3 külföldi kosarast foglalkoztat, és remekül kezdte az évadot, két győzelemmel, azóta viszont megtorpant. Ami a nyeretlen BEAC-ot illeti, hosszabb kényszerpihenő után a múlt hét végén, Győrben 16 pontot szerezve tért vissza Süle Krisztina, s elképzelhető, hogy a közel egy hónapja a Cegléd ellen térdsérülést szenvedő első számú center, Barnai Judit is visszaérhet. Kérdés persze a hosszabb kihagyás hogyan hat majd a játékára, de ami tény: ha játszhat a középjátékos, akkor a szezon során ezen a meccsen, a budai csapatok persztízscsatáján léphet pályára először a legerősebb összeállításában a BEAC - érdekesnek ígérkezik tehát az összecsapás.

A másik szombati találkozón a várakozáson felül jól szereplő, a PINKK otthonában a múlt hét végén első idegenbeli győzelmét is megszerző, s ezzel együtt nyilván önbizalom tekintetében tovább erősödő ZTE a BEAC-hoz hasonlóan nyeretlen MTK csapatát fogadja (17.00). A papírforma hazai sikert ígér.

Vasárnap érdekes mérkőzésekre, rangadókra kerül sor. A remekül menetelő Szekszárd az a Győrt fogadja (18.00), amely egyértelműen felszálló ágban van, s amely hét közben igen közel állt egy hatalmas bravúrhoz: csupán 2 ponttal maradt alul Európa egyik sztárcsapatával, a török Fenerbahce együttesével szemben. Kérdés, hogyan dolgozzák ezt fel Simon Zsófiáék, és az is, hogy fizikálisan és mentálisan mennyit vett ki a győri lányokból az Euroiga-ütközet. Egy biztos, a remek formában lévő Szekszárd ellen akkor is nehéz dolga lenne Völgyi Péter alakulatának, ha egész héten csak a tolnai találkozóra készült volna...

Hogy megszerzi-e első győzelmét a szezon során tétmérkőzésen a PINKK ? Nos egy hét alatt a harmadik hazai meccsén lép pályára az együttes, amelyek közül gyaníthatóan a legfájóbb a ZTE elleni múlt heti hazai vereség lehet, de nyilván annak sem örültek a csapat ház táján, hogy hét közben az Európa-kupa égisze alatt alulmaradt megyei riválisával szemben az együttes. A Pécsre látogató Diósgyőr (18.00) is otthonában kapott ki hét közben, ugyanebben a sorozatban, ám Miskolcon egy neves, Európa szerte elismert kosarasokból álló török csapat tudott nyerni. Bár a Diósgyőr egy nappal később játszott, s átutazik a fél országon, így is esélyesnek tűnik a PINKK otthonában.

A Cegléd-Sopron (19.15) találkozó igazi rangadónak ígérkezik. A bajnok várhatja jobb hangulatban a mérkőzést, hiszen remek hajrával igen értékes győzelmet aratott az Euroligában a francia Bourges ellen. A bajnok saját otthonában játszott, az eddig mind hazai, mind nemzetközi szinten remekül teljesítő Cegléd viszont utazott, egy nappal később játszott, s nem is túl közel (Izraelben) ráadásul kemény, küzdelmes meccsen alulmaradt. Minden bizonnyal a Sopron játékosai lesznek tehát a frissebbek, ám a bajnoknál a magyar fiatalok felépítésén van a hangsúly a bajnoki alapszakasz mérkőzésein. Ehhez következetesen tartja is magát a Sterbenz László vezette szakmai stáb - lehet, részben ennek is volt köszönhető Dubei Debóra remeklése a hétközi Euroliga meccs 4. negyedében. Várhatóan a légiósok Cegléden is többet pihenhetnek. A Cegléd a legutóbb bajnokiján saját pályáján fölényesen verte az azt megelőzően még veretlen PEAC-ot, érdekes, izgalmas és színvonalas mérkőzésre van tehát kilátás.

Vármegyei szövetségek