Férficsapataink a nemzetközi porondon
08
Nov
2016
Férficsapataink a nemzetközi porondon
2016. november 8.  |  20:07
A negyedik fordulót rendezik a FIBA-kupákban a férfiaknál. Ma este 20:30-tól az Egis Körmend a Hubo Limburg United vendége lesz az Europe Cup B-csoportjában. A belgák hazájuk bajnokságában 1-5-ös mutatóval utolsók, míg az EC-ben 0-3-as mérleggel szintén sereghajtók. A két csapat első meccsét 100-85-re a vasiak nyerték. Ezúttal azonban Devon Saddler játékára sérülés miatt nem számíthat Teo Cizmic vezetőedző. Ha a piros-feketék megszerzik első idegenbeli sikerüket a nemzetközi porondon, nagy lépést tehetnek a továbbjutás felé.

Szerdán este 18:30-tól a portugál ezüstérmes Benficát fogadja hazai pályán az Alba Fehérvár az Europe Cup A-csoportjában. Jó meccsre van kilátás, Braniszlav Dzunics együttese jelenleg első a csoportban, ám ugyanúgy 2-1-es mérleggel áll, mint a portugálok és a francia Chalon. Már a két gárda első csatája is izgalmasan alakult, akkor a Benfica hosszabbítás után, egy utolsó másodperces triplával nyert 77-74-re. Érdekesség, hogy a lisszaboniak magyar állampolgársággal is rendelkező bedobója, Damian Hollis három év után lép ismét pályára a Gáz utcai Alba Regia Sportcsarnokban, ahol annak idején bajnoki címet és Magyar Kupát is nyert az Alba Fehérvár játékosaként. A kék-fehéreknél Tóth Péter, Winston Shepard és Justin Edwards is hagyott ki edzést kisebb sérülés miatt. A mérkőzést a Digi Sport 1 TV élőben közvetíti.

Nehéz meccs vár a Sopronra, amely a francia Nanterre 92 vendége lesz szerdán késő este az Europe Cup D-csoportjában. A hazaiak veretlenül vezetik a kvartettet, igaz a kék-fehérek számára bizakodásra adhat okot, hogy a Novomatic Arénában csak nagy küzdelmek árán, két ponttal tudtak nyerni Warrenék. A már hosszabb ideje maródi Dénes Gábor mellett ezúttal Tóth Gergelyre sem számíthat Sabáli Balázs vezetőedző.

A Bajnokok Ligájában a Szolnok ellenfele ezúttal a Partizán Belgrád lesz szerdán este a Tiszaligetben. Egyik csapat sincs jó passzban, az Olaj a Ludwigsburg elleni K.O. után a MAFC-tól és a ZTE-től is kikapott, a szerbek pedig az Adria Ligában, hétfőn a Crvena zvezdával szemben maradtak alul (83-72). Érdekesség, hogy utolsó fellépésén mindkét gárda elveszítette egy-egy centerét, Tóth Ádám és Djordje Majsztorovics sem léphet pályára sérülés miatt. A Partizán jelenleg 6-2-es mérleggel rendelkezik az Adria Ligában, a Bajnokok Ligájában pedig nyertek Ludwigsburgban, illetve hazai pályán a lengyel Zielona Gora ellen, a Besiktastól viszont kikaptak Isztambulban. A mérkőzést a Sport 1 TV élőben közvetíti.

FIBA Europe Cup, 4. forduló:
Hubo Limburg United - Egis Körmend, kedd, 20:30
Alba Fehérvár - SL Benfica, szerda, 18:30
Nanterre 92 - Sopron KC, szerda, 20:30Bajnokok Ligája, 4. forduló:
Szolnoki Olaj KK - Partizán Belgrád, szerda, 18:00

Vármegyei szövetségek