Női NB I: a 7. forduló beharangozója
04
Nov
2016
Női NB I: a 7. forduló beharangozója
2016. november 4.  |  14:18
Egy meccset már pénteken, négyet viszont vasárnap rendeznek a női élvonalban, s több meccs is érdekesnek, izgalmasnak ígérkezik közülük. Akár ilyen is lehet a pénteken 18 órakor kezdődő Vasas-Szekszárd összecsapás. A tolnaiak remek formában vannak, egyetlen vereségüket a nyitányon a veretlen éllovas PEAC-Pécs otthonában szenvedték el, s azt is csak hosszabbítás után. Azóta viszont többek között legyőzték a bajnok Sopront és a kupagyőztes Diósgyőrt. A Vasas két győzelemmel kezdett, ám azóta megtorpant. A Szekszárd ellen elvben nyomás, veszítenivaló nélkül játszhatnak Igor Szkocsovszki tanítványai, s ha a pasaréti légiós trió tagjai hozzák magukat, s melléjük felnő egy-két magyar tehetség, akár egy izgalmas, szoros meccs is lehet - persze a Szekszárd ezt nyilván szívesen elkerülné...

Vasárnap, bármennyire is kétfrontos terhelés alatt áll, a Győr számára elvileg a kötelező győzelem kategóriájába tartozik a BEAC elleni (17.00) összecsapás, még akkor is, ha a fővárosiaknál ezen a meccsen térhet vissza a korábban a Rába partján is megforduló Süle Krisztina. A bajnoki ezüstérmes győri együttes bár kikapott Schióban az Euroligában, s utazott is, játéka jelentősen javult a PEAC elleni bajnokihoz képest. A BEAC eddig is többnyire élcsapatokkal játszott, a PEAC-ot a szezon elején még alaposan megszorongatta, rendre erősebb kerettel rendelkező, nagyobb tudású ellenfelei szintjére azóta azonban csak a meccsek egyes időszakaiban tud felnőni - most is ez várható.

A bajnokság eddigi történései alapján a helytállni szintén két fronton próbáló, s a héten hazai környezetben az Európa-kupában nagy küzdelemben alulmaradó Diósgyőrnek sem lenne szabad hogy gondot okozzon az MTK legyőzése (18.00). Czigler László csapatában ugyan több rutinos, volt válogatott kosaras is szerepel, de valahogy nekik egyszerre még nem jött ki igazán a lépés.Egy sorozat biztosan megszakad a nyeretlen PINKK és a ZTE (18.00) találkozóján. A baranyaiak egyáltalán, a vendég egerszegiek pedig még idegenben nem tudtak nyerni - a nagyobb nyomás a PINKK csapatán lesz, amely ráadásul szintén érdekelt a nemzetközi porondon, s hét közben már volt egy kimerítő, nehéz meccse, ráadásul azt is elveszítette - igaz legalább nem kellett utazniuk Laczka Miklós tanítványainak.

Cegléden rendezik a forduló rangadóját, ahol a két magát a selejtezőből az Európa-kupa főtáblájára verekedő kupacsapatunk, a CEKK és a bajnokságban még veretlen PEAC csap össze (19.15). Itt is biztosra vehető egy sorozat megszakadása, lévén a PEAC még a bajnokságban, a Cegléd pedig saját pályáján veretlen - egészen vasárnap este kb. 9-ig... Bár a PEAC a veretlen, a Cegléd hangolt jobban a rangadóra, hiszen végig vezetve biztosan verte a neves moszkvai Szpartakot, míg a PEAC Pécsett maradt alul igen erős török riválisával szemben - igaz egy nappal korábban...érdekes vasárnap esti csatára van tehát kilátás Cegléden.

Vármegyei szövetségek