Németországban az Olaj, Hollandiában a Körmend
01
Nov
2016
Németországban az Olaj, Hollandiában a Körmend
2016. november 1.  |  18:52
A héten a harmadik fordulókat rendezik a FIBA nemzetközi kupáiban. A Bajnokok Ligájában a Szolnoki Olaj KK az MHP Riesen Ludwigsburg vendége lesz szerdán este. A németek az E-csoport hetedik, utolsó előtti helyén állnak, miután a lengyel Stelmet Zielona Gorától és a szerb Partizán Belgrádtól is kikaptak, még nyeretlenek a sorozatban. Hazájuk bajnokságában, a Bundesligában kilenc kör után öt győzelemmel és négy vereséggel hatodikak a tizennyolc fős mezőnyben. Két napja 60-48-ra kaptak ki hazai pályán a listavezető Brose Baskets Bambergtől. Jó hír a piros-feketék szurkolóinak, hogy James Kinney is elutazott a csapattal, az viszont csak közvetlenül a meccs előtt derül ki, hogy pályára is lép-e.

A FIBA Europe Cup B-csoportjában, ma este a holland Donar Groningen otthonában javíthat a Gravelines Dunkerque elleni veresége után az Egis Körmend. Ferencz Csabáék önbizalmának minden bizonnyal jót tett a hétvégi, ZTE felett aratott sima győzelem, ráadásul jó hír, hogy Csorvási Milán ismét bevethető állapotban van. A Groningen öt győzelemmel, vereség nélkül vezeti a holland bajnokságot. Az Európa Kupában a belga Limburgot legyőzte, ám a francia Dunkerquetől vereséget szenvedett.

A második számú kupasorozat D-csoportjában két nyeretlen csapat, a Sopron és a Porto csap össze egymással szerdán este a Novomatic Arénában. Sabáli Balázs csapata a Nanterre elleni szoros (77-79) vereséggel kezdett saját közönsége előtt, majd az Antwerpen vendégeként 88-67-re maradt alul. A portugál bajnok és szuperkupa-győztes a Nanterre otthonából távozott nyolcpontos fiaskóval (73-81), majd az Antwerpentől is ugyanennyivel kapott ki (79-87), de egyik nemzetközi mérkőzésén sem játszott alárendelt szerepet. Öt légiósuk van, három amerikai, egy spanyol és egy szerb. Jelenleg három győzelemmel és egy vereséggel a harmadik helyen áll a portugál bajnokságban. Az SKC amerikai irányítója, Jay Threatt felépült sarokgyulladásából, így Dénes Gáboron kívül mindenki bevethető lesz.

Az Alba Fehérvár a még veretlen Elan Chalont fogadja szerdán este. A franciák magabiztosan verték a Brussels és a Benfica csapatát is, hazájuk élvonalában viszont „csak" az 5. helyen állnak, igaz legutóbb rangadót nyertek idegenben a Cholet vendégeként. A kék-fehéreknél mindenki hadra fogható, Markovics Luka is ott lesz a pályán a bokasérülése után.

Bajnokok Ligája, 3. forduló:

E-csoport: MHP Riesen Ludwigsburg - Szolnoki Olaj KK, szerda, 20:00

Europe Cup, 3. forduló:

A-csoport: Alba Fehérvár - Elan Chalon, szerda, 18:30

B csoport: Donar Groningen - Egis Körmend, kedd, 19:30

D-csoport: Sopron KC - FC Porto, szerda, 19:00

Vármegyei szövetségek