A hétvégi női NB I-es meccsek beharangozója
28
Oct
2016
A hétvégi női NB I-es meccsek beharangozója
2016. október 28.  |  22:57

A forduló a Gabányi csarnokban kezdődik a BEAC-Újbuda-Aluinvent Diósgyőr találkozóval (15.00). A kupagyőztes Diósgyőr az esélyes, még akkor is, ha hét közben idegenben Európa-kupa meccset játszott, igaz a szezon során a legrövidebb utazásukat tudták le Maikel Lopez tanítványai azzal, hogy átugrottak Kassára. A sok utazás okozta fáradtság nem nehezítheti a miskolciak dolgát a sérülések, betegségek sújtotta, s a hét eleji zalaegerszegi bajnokin két újoncot is avató BEAC otthonában.

A jelenlegi bajnoki tabella és a résztvevő csapatok eddigi eredményei alapján rangadóvá lépett elő a 3. helyen álló ZTE vendégjátéka az óriásölő, a szezon során a bajnok Sopront saját pályáján, a kupagyőztes Diósgyőrt pedig idegenben legyőző, 4. Szekszárd otthonában (18.00). Saját pályáján a tolnai alakulat az esélyes.

Vasárnap három meccsre kerül sor. Ahogy meglepő, hogy a Szekszárd-ZTE most rangadó, az 5. Sopron meccse 8. Vasas ellen (16.30) a dolgok jelen állása szerint két középcsapat összecsapása. A mind fizikailag, mind szellemileg nagyon kimerítő 50 perces, kétszeri hosszabbításban megnyert lengyelországi Euroliga-ütközet után a bajnok Sopron fogadja azt a Vasast. amelyet manapság nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni. A pasaréti alakulatot három jó képességű légiós viszi a vállain, s már két meccset is megnyert. A Polkowice elleni 50 perces összecsapáson a Sopron légiósai, valamint a rutinos Fegyverneky játszhattak bőven, Sterbenz László a Vasas ellen nyilván - ahogy azt a bajnokság előtt ki is nyilatkoztatták a soproniak - sok lehetőséget ad csapata magyar fiataljainak, akik eddig eléggé hullámzó teljesítményt nyújtottak. Szekszárdon és Győrben már botlott a Sopron, otthon nyilván nem szeretne.

A Cegléd litvániai győzelemmel, a bajnokságban még nyeretlen PINKK törökországi vereséggel hangolt az Európa-kupában a két csapat vasárnap 18 órakor kezdődő találkozójára. A hétközi, valamint a bajnokságban eddig elért eredmények alapján is a saját pályáján játszó Cegléd a találkozó favoritja.

Nem könnyű viszont egyértelmű esélyest megnevezni a forduló rangadóján, a PEAC-Győr meccsen (18.00). A pécsi együttes eddig veretlen, de eddigi áldozatai a Szekszárd - hosszabbítás után -, a BEAC (1 pontos győzelem), a Vasas, az MTK és a PINKK. Bár a Szekszárd is remekül szerepel, talán az első igazi rangadónak mondható bajnoki mérkőzése a győriek elleni (19.00) lesz Borisz Maljkovics tanítványainak. Hét közben mindkét csapat kikapott, a győriek saját pályájukon kaptak nagy verést az Euroliga 2015-ös győztesétől, a cseh USK Prahától, a PEAC pedig szinte végig futott az eredmény, s ellenfele után, s végül 4 ponttal kikapott Moszkvában. A pécsiek mellett a hazai pálya szól, a Győr mellett pedig, hogy Völgyi Péter együttese nem utazott hét közben. Bármi megtörténhet az első és a második helyezett összecsapásán.

Vármegyei szövetségek