Az Alba és a Szolnok is hazai pályán játszik
26
Oct
2016
Az Alba és a Szolnok is hazai pályán játszik
2016. október 26.  |  13:38
Ma este a magyar bajnokság két döntőse, a Szolnoki Olaj KK és az Alba Fehérvár is hazai pályán játszik nemzetközi kupamérkőzést.

Sztojan Ivkovics együttese a Bajnokok Ligája 2. fordulójában, 18 órától az olasz Banco di Sardegna Sassarit fogadja a Tiszaligetben. Érdekesség, hogy a két klub idén januárban az EuroCup sorozatban is találkozott egymással Szolnokon, akkor 86-75-re Vojvodáék nyertek. A taljánok egyébként a BL 1. fordulójában, múlt héten 74-70-re legyőzték a lengyel Stelmet Zielona Gora csapatát a Palasport Roberta Serradimigniben, hazájuk bajnokságában, a Serie A-ban pedig 2-2-es mutatóval tizedikek a 16 csapatos mezőnyben. Federico Pasquini legénysége semmit nem bízott a véletlenre, hiszen már hétfőn késő délután megérkezett Magyarországra. A piros-feketéknél egy hiányzó lesz, a sérült James Kinney.

Az Alba Fehérvár három év után játszik ismét hazai mérkőzést a nemzetközi porondon, a kék-fehérek utoljára a 2013/14-es szezonban szerepelt az EuroCup csoportkörében, akkor Carlos Frade együttese még a Veszprém Arénában volt „albérletben". Tóth Péterék ellenfele a belga Basic Fit Brussels lesz, amely hazája bajnokságban jelenleg az 5. helyen áll, három győzelemmel és egy vereséggel. A klub első EC-meccsén odahaza kapott ki a csoport favoritjától, a Chalon/Saone-tól. Az Alba győzelemmel feledtetné a balszerencsés, hosszabbításos lisszaboni vereséget, nem könnyíti meg azonban helyzetét, hogy Markovics Luka bokasérülés miatt valószínűleg nem játszhat, Lóránt Péter viszont már tudott edzeni, az ő szereplésére van rá esély, akárcsak Winston Shepardére.

Bajnokok Ligája, 2. forduló

E-csoport: Szolnoki Olaj KK - Banco di Sardegna Sassari, szerda 18:00 (Sport 1 TV)

FIBA Europe Cup, 2. forduló

A-csoport: Alba Fehérvár - Basic Fit Brussels, szerda 18:30 (Digi Sport 2 TV)

Vármegyei szövetségek