Női csapataink a nemzetközi porondon
26
Oct
2016
Női csapataink a nemzetközi porondon
2016. október 26.  |  00:02

A héten négy női csapatunk megkezdi, kettő pedig a sikerrel megvívott selejtező után folytatja nemzetközi szereplését. A hat együttesből 5 idegenben lép pályára.

A legrangosabb sorozatban, az Euroligában a bajnok Sopron szerdán Lengyelországban, a Polkowice otthonában kezdi meg szereplését. A magyar bajnok riválisa egyszer már botlott hazája bajnokságában. Csütörtökön a Győr a 2015. évi győztes, cseh USK Praha csapatát fogadja. A prágaiak 7 forduló után veretlenek a cseh élvonalban, előzetesen úgy tűnik, a két meccsből egy győzelem is bravúr lenne.

A második számú sorozatban, az Európa-kupában szerdán a hazai bajnokságban eddig nyeretlen PINKK nehéz feladat előtt áll, a törökországi Kayseriben, a Bellona AGÜ nevű csapat otthonában. A bajnokságban hullámzóan szereplő Diósgyőrnek nem kell túl messzire utazni, a Magyar Kupa győztes együttes Kassán kezdi meg Európa-kupa szereplését az elmúlt években az Euroligában is meghatározó szerepet játszó Good Angels otthonában. A kassaiak már botlottak a szlovák bajnokságban, az a Pöstyén győzte le őket, amely ellen a selejtezőn idegenbeli bravúrral jutott túl a PEAC-Pécs, amely szintén óriási kihívás előtt áll, hiszen csütörtökön egy orosz csapat az MBA Moszkva otthonában próbál bravúrt elérni. Kicsit betájolva az MBA Moszkva játékerejét, a Pécs ellenfele az orosz szuperligában legutóbb 66-55-re kikapott attól a Jenyiszejtől, amelyet a Cegléd ütött el a csoportkörbe jutástól. Az a Cegléd, amely Litvániában lép pályára a hazája bajnokságában 3-2-vel jelenleg a 3. helyen álló Hoptrans Sirenos Kaunas ellen.

Vármegyei szövetségek