Férfi NB I: három mérkőzést rendeztek szombaton
22
Oct
2016
Férfi NB I: három mérkőzést rendeztek szombaton
2016. október 22.  |  22:08


A Jászberény idegenben múlta felül a Paksot

 P.J. Hill nélkül, de már az új centerrel, Anthony Morséval a soraiban fogadta a Paks a Jászberényt. A hazaiak feledtetni akarták szurkolóikkal a szerdai kiütéses vereségüket. Eleinte jól is indult minden, 8-0-val kezdtek Kovács Ákosék. Stevan Tot időkérése után aztán fordított a JKSE, az első negyedet végül hárommal nyerte az ASE. A második etap egyértelműen a vendégekről szólt, akik a félidőre tizenhárom pontos előnyt harcoltak ki maguknak.

A fordulás után visszajöttek a meccsbe a hazaiak, de a záró felvonás előtt még mindig a Berény állt jobban. Az utolsó játékrészben igazi hullámvasutat láthattak a nézők. Másfél perccel a vége előtt újra csak egy pont volt közte, a Jászberény azonban nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából, Stevan Tot együttese megérdemelt győzelmet aratott.

Gediminas Petrauskas, az ASE vezetőedzője: Gratulálok a Jászberénynek, védekezésben és támadásban is egy lépéssel előttünk járt. A soproni találkozónkhoz képest visszaléptünk, azóta nem volt egy jó mérkőzésünk sem, sajnos meg sem tudtuk közelíteni azt a teljesítményt.

Stevan Tot, a JKSE vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, ahogy kezdtünk, úgy küzdöttük végig az egészet. Kevés pontot hozott a mérkőzés, és ez nekünk kedvezett. Kaposváron legutóbb szoros meccsen kikaptunk, most hoztunk egy bravúrt idegenben.

ATOMERŐMŰ SE-JP AUTO JKSE 69-77 (20-17, 9-25, 21-13, 19-22)

Paks, 800 néző. V: Pálla Z., Papp P., Horváth A.

ATOMERŐMŰ: Kovács Á. 9, Medve 13/9, Samenas 6, FORTE 12, TIBY 18/3. Csere: Will 7/3, Morse 2, Illés M. 2, Gulyás M. Edző: Gediminas Petrauskas

JKSE: Protics 6, ARRINGTON 23/9, WILLIAMS 12, Cseh 6, Barker. Csere: Sztamenkovics 14, BRBAKLICS 10/6, Czirbus 4, Szigedi, Bazsó 2. Edző: Stevan Tot 

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hun/x1617/hun_414  

 

Lóránt hiányában nem bírt az Alba a Sopronnal 

Sopronban is rangadót rendeztek, ahol a Novomatic Arénában az Alba Fehérvár vendégszerepelt. Érdekesség, hogy hétközben mindkét gárda „egylabdás" nemzetközi meccset bukott el, a kérdés tehát az volt, ki tud javítani a hazai bajnokságban. 

A vendégeknek nem kedvezett, hogy egyik legjobbjukra, Lóránt Péterre nem számíthattak ezen a meccsen. Az első negyed után 24-17-re vezetett Sabáli Balázs együttese. A folytatásban egyre többet hibázott az SKC, amit remekül használtak ki Kellerék, akiknek a félidőre sikerült fordítniuk (31-33).

Három perc után már újra a Sopronnál volt az előny, innentől aztán felváltva vezettek a csapatok, 52-54-ről indult a záró felvonás. Markovics és Filipovics triplájával visszavették a vezetést a vendégek, de nem sokáig örülhettek, mert Mills megrázta magát, és innen már nem volt visszaút a Fehérvárnak. A hazai klub győzelemmel ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját.

Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője: Gratulálok a fiúknak, igazi csapatként küzdve egy kiváló ellenfelet győztünk le. Végrehajtottuk, amit megbeszéltünk, persze van még miben javulnunk, még mindig sok hárompontos kosarat kapunk. Köszönjük szurkolóink biztatását, nélkülük nem sikerült volna.

Braniszlav Dzunics, az Alba vezetőedzője: Gratulálok a Sopronnak, megérdemelten nyert. Harcoltunk mi is végig, de a hajrát jobban bírták, sajnos a döntő pillanatokban többször is hibáztunk.

 

 


SOPRON KC-ALBA FEHÉRVÁR 80-73 (24-17, 7-16, 21-21, 28-19)

Sopron, 1500 néző. V: Földházi, Benczúr, Fodor

SOPRON: THREATT 21/15, RUJÁK 11/9, Lewis 5/3, DUFAULT 19, Spica 9. Csere: Tóth G., MILLS 15/3, Takács. Edző: Sabáli Balázs

FEHÉRVÁR: Taylor 5/3, Edwards 8, SHEPARD 12, Filipovics 6/6, KELLER 12. Csere: Farr 9/3, Tóth P., MARKOVICS 14/6, Burgess 7/3. Edző: Dzunics Braniszlav 

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hun/x1617/hun_531  

 

Nagy csatára kényszerítette a Falco a bajnokcsapatot 

A negyedik forduló rangadóját a címvédő Szolnok és a Falco játszotta egymással a Tiszaligetben. Az első félidőben nagy taktikai csata zajlott. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol egyik, hol másik gárda vezetett. Tíz perc után 19-17-re, a szünetben pedig 40-36-ra járt előbbre a hazai együttes.

Másfél negyedig a második félidőben is tartani tudta a lépést a bajnokkal a Szombathely, a hajrá azonban a rutinosabb piros-feketéké volt, 63-56-ról indult az utolsó etap. A folytatásban egyre jobban kezdett nyílni az olló, az Olaj átrohant ellenfelén. 79-64-nél már 15 is volt a két csapat között, végül a vendégeknek sikerült kozmetikázniuk az eredményen.

Sztojan Ivkovics, a Szolnok vezetőedzője: Nagyon jó meccs volt, mindkét csapat nagyon jó kosárlabdát prezentált, voltak olyan gyönyörű pillanatok, amik után az egész csarnok felállt. Nüanszok döntöttek. Tudjuk, hogy ez az év fájni fog, de ez nem baj, ez csak izgalmassá teszi a mindennapjainkat. Gratulálok a saját csapatomnak és a Falcónak is. Örülök neki, hogy ennyi magyar volt a pályán, ezért is fontos a Falco a magyar kosárlabda szempontjából.

Szrecsko Szekulovics, a Falco vezetőedzője: Gratulálok a Szolnoknak. Nagyon jó meccs volt, a harmadik negyed végéig tartani tudtuk velük a lépést, a végére elfáradtunk, és a jobb csapat nyert. Sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk, de örülök neki, hogy ilyen jó meccset tudtunk játszani a bajnokság legnagyobb favoritjának vendégeként.

 


SZOLNOKI OLAJ KK-FALCO KC SZOMBATHELY 88-78 (19-17, 21-19, 23-20, 25-22)Szolnok, 1490 néző. V: Kapitány, Tőzsér, Gyuris

SZOLNOK: Wittmann 9/6, VOJVODA 20/9, BARNIES 21/6, BORISZOV 11/3, Wright 3. Csere: POPOVICS 10, Tóth Á. 7, Eilingsfeld 7/3. Edző: Sztojan Ivkovics

SZOMBATHELY: Váradi B. 4, GOVENS 17/3, Kovács P. 8, PUSTAKVAR 14/6, Tóth N. 11. Csere: MEDFORD 16/3, Turner 8, Simon K. Edző: Szrecsko SzekulovicsKipontozódott: Tóth N. (40. p.) 

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hun/x1617/hun_545   

 

Fotó: Tóth Zsombor 



Vármegyei szövetségek