A női NB I 5. fordulójának beharangozója
21
Oct
2016
A női NB I 5. fordulójának beharangozója
2016. október 21.  |  23:05
Szombaton négy, hétfőn egy mérkőzésre kerül sor a női bajnokság 5. fordulójában. Kiemelkedik az előző kiírás két döntősének, a Győrnek és a Sopronnak az összecsapása.

Az előző finálé mindkét résztvevője, a CMB Cargo Győr és az Uniqa Sopron is botlott már egyszer a bajnokságban. A bajnok soproniak még a szezon elején Szekszárdon, s azóta kiegyenesedni látszanak, a győriek viszont rangadót vesztettek Miskolcon. A bajnok következetesen tartja magát ahhoz, hogy a bajnoki alapszakasz meccsein játsszanak s fejlődjenek a fiatalok - a légiósok kevesebbet szerepelnek. Nos, nekik remek lehetőség a fejlődésre egy élcsapat ellen pályára lépni, ez az út viszont - amint az Szekszárdon is látszott - buktatókkal jár, s így Győrben Völgyi Péter együttese tűnik esélyesnek a 18 órakor kezdődő találkozón.

Nem mellesleg a jövő héttől mindkét együttes megkezdi szereplését az Euroligában. Bár a nyáron jelentősen megerősödő Cegléd szoros csatában Zalaegerszegen és Szekszárdon is alulmaradt, a jelek szerint a fővárosba győzni jár Cziczás László együttese, amely eddigi egyetlen idegenbeli sikerét a BEAC vendégeként érte el - a Városmajorban is esélyes az MTK vendégeként (18.00).

Egyetlen fővárosi vendégjátéka során alaposan megizzadt, és a BEAC pályáján minimális különbségű győzelmet aratott a PEAC-Pécs. Borisz Maljkovics együttesénél viszont óriási áttörést jelentett a továbbjutás az Európa-kupa selejtezőjéből, Raksányi Krisztináék azóta jóval magabiztosabbak. A Vasas éppen ellenkező utat jár be, két szép, bravúros győzelem után kicsit megtorpant a pasaréti alakulat, a Diósgyőrtől otthon nagy küzdelemben, majd Zalaegerszegen viszonylag simán maradt alul a piros-kék alakulat. Már csak az ellentétes tendenciák miatt - még a riválisok által köztudottan nem igazán kedvelt pasaréti csarnokban is - a mezőny egyetlen veretlen alakulata az esélyes. Kár, hogy a két szomszédvárban, a Városmajorban és Pasaréten egy időben rendezik a két meccset (18.00).

Kifejezetten izgalmasnak ígérkezik a már a bajnokot, valamint az alaposan megerősödő Ceglédet is legyőző Szekszárd vendégjátéka a Diósgyőr otthonában. Mindkét együttes szép sikert ért el hét közben, a Diósgyőr a Győr, a Szekszárd pedig remek meccsen, hosszabbítás után a Cegléd ellen nyert - két egészséges önbizalommal pályára lépő együttes jó kis meccsére van kilátás 18.30-tól.

Hétfőn a BEAC Zalaegerszegen vendégeskedik (18.00). Az új egerszegi edző, Gáspár Dávid hazai pályán még veretlen csapatával, amely a Cegléd és a Vasas skalpját szerezte meg Egerszegen. Bár a BEAC a PEAC-ot korábban kis híján megtréfálta, és bátran, veszítenivaló nélkül játszhat, nem valószínű, hogy az egyetemeik szakítják meg az újonc egerszegi szakvezető ígéretesen induló hazai sorozatát.

Vármegyei szövetségek