Férfi NB I: remekelt a Pécs a rangadón
21
Oct
2016
Férfi NB I: remekelt a Pécs a rangadón
2016. október 21.  |  22:51
A Pécs-Kaposvár szomszédvári rangadóval folytatódott péntek este a férfi A-csoportos kosárlabda bajnokság 4. fordulója. A baranyaiak a 3x3-as vb miatt csak második találkozójukat játszották, hosszú kihagyás után léptek pályára ismét, ám ennek nyomát sem lehetett látni a találkozón. Sokkal jobban kezdett a PVSK, amely agresszív védekezésével és pontos támadás-befejezésével pillanatok alatt állva hagyta ellenfelét. Az első negyed után 21-11, a félidőben pedig már 44-27 volt az állás.

A szünet után tovább nőtt a különbség. A KKK továbbra sem találta a ritmust, Supoláék rátettek még egy lapáttal, az ellenfél minden hibáját könyöretelenül kihasználták, és eldöntötték a találkozót. Az utolsó negyed előtt 70-42-őt mutatott az eredményjelző. A vége már csak formalitás volt, Hendlein és Duren révén kozmetikáztak ugyan az eredményen a somogyiak, de a pécsiek győzelme egy pillanatig nem forgott veszélyben. A különbség nem túlzó, ilyen arányban is megérdemelt hazai siker született.

Csirke Ferenc, a PVSK edzője: Nincs ekkora különbség a két csapat között, úgy érzem, hogy fizikálisan jobbak voltunk, fel tudtuk őrölni ellenfelünket. Az elmúlt öt évben ilyen védekezést nem láttam még a csapatomtól, mint amit ma nyújtott, a harmadik negyed végéig mindössze negyven pontot kaptunk, ennek is köszönhető, hogy sima lett a vége. Magasra tettük a lécet, lehet, hogy innentől mindig elutazom majd egy hétre, és ha visszajövök, akkor egy ilyen remek csapatot kapok vissza a segítőimtől. Viccet félretéve, edzői pályafutásom legnehezebb meccsére készültem, soha nem mostam volna le magamról, ha esetleg kikaptunk volna, hogy itt hagytam a fiúkat, még akkor sem, ha hivatalból tettem.

Fekete Ádám, a Kaposvár edzője: Sajnos már a korábbi meccseken is előfordult, hogy bizonyos szakaszokban nem tudtunk olyan tűzzel harcolni, mint amire szükségünk van ahhoz, hogy nyerjünk. Ma egy-két játékos kivételével nem ment a csapatomnak. Tisztában vagyunk vele, hogy a játékoskeretünk elmarad attól, amit elvárnak a szurkolók, és amit megszoktak az elmúlt években. Elnézést kérünk tőlük, a felelősség engem terhel, most azon leszünk a folytatásban, hogy a tüzet újra fellobbantsuk. Gratulálok a Pécsnek, nagyszerűen játszottak, megérdemelten nyertek.

Pécsi VSK-PANNONPOWER - Kaposvári KK 85-65 (21-11, 23-16, 26-15, 15-23)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok,

V.: Györffy P. A., Jakab L., Vida B. (Fekete L.)

PVSK: Nelson 6, Supola 10/3, Smith 17/9, Budimir 10/6, Sejfic 20. Csere: Antóni 8/6, Halász 4, Harazin 8, Bíró -, Demeter -, Bödör 2, Krnjajszki -.

Kaposvár: Wisseh 2, Fodor 4, Cooke 2, Hendlein 13, Simms 12. Csere: Duren 24/9, Papp -, Baki 8/6, Grebenár -, Hock -, Bodó -.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hun/x1617/hun_517 

Vármegyei szövetségek