Összefoglaló a kiemelt utánpótlás bajnokságokról
21
Oct
2016
Összefoglaló a kiemelt utánpótlás bajnokságokról
2016. október 21.  |  03:08
Folytatódtak a küzdelmek a kiemelt utánptólás-bajnokságokban. A fiú juniorok alapszakaszának Nyugati-csoportjában a Soproni Sportiskola/A négyből négy győzelemmel vezeti a tabellát, és ebből hármat száz dobott pont fölött zárt. Legutóbb a Budapesti Honvéd/B-t verte meg, 112-44-re. A második helyen a szintén hibátlan Kosárlabda Akadémia Pécs áll, amely szombaton 103-49-re nyert az Újpest-MT ellen, előtte viszont szoros csatát vívott a harmadik helyen álló PVSK-Panthersszel és győzött 66-63-ra.

A Keleti-csoportban szintén két veretlen csapat maradt: az első helyen a Budapesti-Honvéd/A-t találjuk, amely legutóbbi találkozóján 99-72-re verte meg a Szolnoki Olaj KK csapatát. A jelenleg második, ugyancsak veretlen Nyíregyházi Sportcentrum KA/A hétfőn a Vasas Akadémia/A-t győzte le, 72-61-re.

A fiú kadettek Nyugati-csoportját az Alba Fehérvár/A vezeti kettőből két győzelemmel, és legközelebb pénteken lép pályára, akárcsak a szintén hibátlan Körmendi Törpördögök. Utóbbi azzal az OSE Lionsszal mérkőzik meg, amely ellen a fehérváriak 126-44-re nyertek. A Körmend legutóbb szerdán játszott: 68-59-re győzött a Kaposvári KK ellen.

A Keleti-csoportban egyelőre három veretlen csapat van, de közülük a Budapest-Honvéd/A három, a MAFC/A kettő, a Debreceni KA-DSI/A pedig egy mérkőzést játszott. A Honvéd legutóbb a Nyíregyházi Sportcentrum KA/A ellen nyert 71-47-re, és legközelebb szombaton lép pályára a Szolnoki Sportcentrum/A ellen, amely a Debrecennel szemben elszenvedett 71-66-os vereség után szeretne javítani. A Nyíregyháza ellen a MAFC is sikerrel járt: 87-67-re nyert.

A leány kadettek Nyugati-csoportjában már csak a Csata DSE/A veretlen: harmadik meccsén 82-53-re győzte le a KSC Szekszárdot, amely a második helyen áll. Keleten ugyancsak egy veretlen csapat maradt: a DVTK-ÉLKSK legutóbb a Csata DSE/B-t verte meg, 63-56-ra, legközelebb pedig pénteken játszik, az egy vereséggel a második helyen álló Vasas Akadémia/A ellen.

A részletes eredményeket és a műsort az alábbi linkekre kattintva találják meg:
Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&year=x1617
Fiú kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&year=x1617
Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&year=x1617

Vármegyei szövetségek