A férfi másodosztály hétvégi beharangozója
21
Oct
2016
A férfi másodosztály hétvégi beharangozója
2016. október 21.  |  02:49
A nemzeti ünnep miatt pénteken és szombaton lezajlik a férfi NB I B következő fordulója. Az összecsapások közül kiemelkedően izgalmasnak ígérkezik a vártnál talán lassabban összeálló DEAC miskolci fellépése, valamint a Honvéd nyíregyházi vendégjátéka. Nyugaton inkább az elmúlt évek, mintsem a jelen eredményei alapján számít rangadónak a Veszprém-Bonyhád csata.

Pénteken Borsodra fókuszál a keleti csoport mezőnye. A MEAFC a DEAC csapatát fogadja (18.00). A hét elején a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban már összecsapott a két együttes egyetemi szekciója, s 15 pontos miskolci siker született. Mindkét csapat 3-1gyel áll, a nyáron válogatott kosarasokat igazoló, s egyértelműen a feljutást megcélzó DEAC mint mindig, most is győzelmi kényszer alatt játszik, a MEAFC viszont főleg saját pályáján mindenkire veszélyes, így bármi megtörténhet. Tiszaújvárosban a Salgótarján lép pályára (18.00). Az eddig történtek alapján a vendéglátók látszanak esélyeseknek, játékuk hamarabb összeállt, mint a nógrádi együttesé.

Szombaton időrendi sorrendben először a két nyeretlen együttes csap össze Egerben, ahová a MAFC látogat (16.00). Amennyiben Pápai Mátéra továbbra sem számíthatnak a fővárosi piros-feketék, akkor fix egyesnek tűnik az összecsapás, ha a center meggyógyult és harcra kész, lehet keresnivalója a MAFC második csapatának. Érdekesnek ígérkezik veretlen Honvéd vendégjátéka az előző évadban még élvonalbeli Nyíregyháza otthonában (16.30). A szabolcsiaknak ezen a szinten talán van 2-3 tapasztaltabb játékosuk, nagyobb egyéniségük, ugyanakkor a Honvéd most nagyon együtt van, s főleg a két legutóbbi diadal, a DEAC hazai pályán történt magabiztos legyőzése, valamint a hosszabbítás után kivívott békési diadal kovácsolhatta tovább az amúgy sem gyenge egységet Puskás Artúr együttesénél. Nem mondható egyértelműnek a Békés vendégjátéka a veretlen Hódmezővásárhely otthonában (18.00), s bár a tabellán távol áll egymástól a két csapat, lesz némi persztízsjellege is a délkeleti derbinek. Szintén izgalmas lehet a Nagykőrös-Óbuda (19.00) összecsapás, már csak azért is, mert a III. kerületiek eddigi szinte minden meccse szoros, izgalmas volt, az újonc nagykőrösiek pedig már bravúrt is értek el.

Négy mérkőzésre is pénteken kerül sor a nyugati csoportban. Bár az MTK vereség, a Baja pedig első győzelme megszerzése után várja a törökbálinti találkozót (17.00), a hazai együttes az esélyes. A közelmúlt alapján nagy rangadónak tűnik a Veszprém-Bonyhád meccs (17.00), de hazai pályán a fokozatosan játékba lendülő Veszprém az esélyes az eddig inkább otthonában veszélyes tolnaiak ellen. Nemcsak a közelmúlt, hanem Jilling és Hegedűs jóvoltából - akik Bonyhádról igazoltak Veszprémbe - is presztízscsata lesz a javából. A remekül kezdő Budafok megtorpant, a SMAFC viszont eddig csak Sopronban vitézkedett, kettejük összecsapásán (18.00) a hazai siker a valószínű. Ugyanez áll a veretlenségét legutóbb Pécsett elveszítő Oroszlány összecsapására, amelyen a nyeretlen, s egyértelműen a jövő, s nem a jelen csapatának tűnő fehérvári fiatalokat fogadják Kiss Kornélék (19.00).

Szombaton Győrben két jó formában lévő csapat találkozik, a belelendülő győri együttes az Oroszlány veretlenségét elvevő pécsi fiatalokat fogadja (15.00). Itt is a vendéglátó tűnik esélyesebbnek. Kiegyenlítettnek tűnik Kamaraerdőn a Tehetséges Fiatalok-Pápa összecsapás (18.30). Kérdés, a pápaiak idősebb játékosai hogyan viselik vendéglátójuk kellemetlen, sok ütközésen alapuló stílusát. Ha fel sem veszik, akkor nyerhetnek, ha viszont kizökkenti, őket, akkor hazai siker születhet.

Vármegyei szövetségek