Férfi NB I: megkezdődött a 4. forduló
21
Oct
2016
Férfi NB I: megkezdődött a 4. forduló
2016. október 21.  |  00:48
A negyedik forduló nyitómeccsét játszotta egymással csütörtök este a Zalaegerszeg és a Szeged. Mindkét csapatnak ez volt a második bajnokija, mivel a 3x3-as vb miatt az első kör után „szabadnaposak" voltak.

Az első negyedet többnyire a ZTE uralta, amely tíz perc után kilenc ponttal vezetett. A folytatásban már tizenhéttel is vezettek a hazaiak, akkor azonban egy nem várt rövidzárlat következett a zalaiak játékában, így a nagyszünetre csak négy pont maradt a csapatok között.

A szünet után is a Zete jött lendületbe, már tizenkettővel is vezettek Szabóék, ám Lilov közel egészpályás triplájával végül 65-62-re zárkózott a vendégcsapat, izgalmas utolsó negyedre volt kilátás. Fej-fej mellett haladtak a csapatoka hajráig, a tiszapartiak mindig vissza tudtak kapaszkodni. Tízpontos előny sem volt elég a ZTE-nek, amely az utolsó három percre már csak néggyel vezetett. Szabó kipontozódott, ám végül, ha nehezen is, de érvényesült a papírforma.

Bencze Tamás, a ZTE edzője: - Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, sajnos nagy előnyünknél fejben már elhittük, hogy megvan a meccs, ám a Szeged ezt nem így gondolta. Innentől kezdve az egész második félidőben tapadtak ránk. Mindehhez rengeteg egyéni hibánk kellett, mind védekezésben, mind pedig támadásban. Ez eddig nem volt ránk jellemző, remélem ezután sem lesz. Van még bőven min dolgoznunk. Ez a csapat sajnos még nem játszik úgy, ahogy szeretnénk. Nemcsak a közönség elvárása magasabb annál, amit játékban mutattunk, hanem szakmailag is magasabb szintet várnánk el. Gratulálok a Szegednek, hiszen az első fordulóbeli sima vereségükhöz képest ma bizonyították, hogy sokkal többre képesek. Valószínűleg sok csapat orra alá törnek majd borsot, a mienk ellen ma sikerült. A győzelemnek viszont mindenképpen örülök és köszönöm közönségünk szurkolását, hiszen ez a meccs minden volt, csak szép nem. Azonban az első sikerrel fontos mérföldkőhöz érkeztünk.

Nikola Lazics, a Szeged edzője: - Amennyiben az egész mérkőzésen olyan ritmusban tudtunk volna játszani, mint a második negyed közepétől, más eredmény is születhetett volna. Sajnos öt perc dekoncentráció elég volt ahhoz, hogy a ZTE komoly előnyt szerezzen és az ekkor összeszedett hátrányt nagyon nehéz volt ledolgoznunk. A mérkőzés elején nem tudtuk kivédeni Ubilla pick & roll játékát és palánk alól sok könnyű kosarat kaptunk. A ZTE ekkor jól játszott, mi pedig nem védekeztünk megfelelően. Később sikerült visszajönnünk a meccsbe, ám ha Zalaegerszegen valaki nyerni akar, 40 percig szükséges a koncentráció. Gratulálok Bencze Tamás kollégámnak és csapatának, mindig jó érzés visszatérni Egerszegre, ahol szép éveket töltöttem és rengeteg barátot szereztem.

Zalakerámia ZTE KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 85-78 (23-14, 23-28, 19-20, 20-16)

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok, 1200 néző
V.: Farkas G., Szabó G., Praksch P. (Dr. Páli K.)

ZTE: Ubilla 18/6, Norfleet 14/3, Benke -, Szabó Zs. 16/6, Drungilas 18. Csere: Kerpel-Fronius 8/6, Velkey, Mohácsi 11/9, Kis R. -.

Szedeák: Boltics 12, Lilov 12/6, Csirics 21/6, Juhos 9, Sulovics 22/6. Csere: Lakosa -, Vágvölgyi 2, Wirth -. 

Vármegyei szövetségek