Férfi NB I: Falco-parádé az Atom ellen
19
Oct
2016
Férfi NB I: Falco-parádé az Atom ellen
2016. október 19.  |  21:20


Szerda este pótolták az első fordulóból elhalasztott Falco-Paks rangadót. Az első pár percben még a vendégek domináltak, de 2-6 után fordítottak a sárga-feketék, és a folytatásban már ki sem engedték a kezükből a vezetést. Az extra napot kifogó Govens vezérletével az első negyed után még csak 22-14-re vezettek a hazaiak, a félidőben már 45-32 volt az állás.

A szünet után sem változott a játék képe, sőt a szombathelyiek még jobban rákapcsoltak, így tovább nyílt az olló. Govens megállíthatatlan volt, de aztán felnőttek mellé a társak is. Az utolsó felvonás már csak formalitásnak tűnt, miután 80-51 állt a táblán 30 perc után. Hiába szórt sok triplát a második félidőben az ASE, így sem tudta elkerülni a nagyarányú vereséget.

Szrecsko Szekulovics, a Falco edzője: Nagyon boldog vagyok, elég keményen játszottunk ma és nagyon jó eredményt értünk el. Megmondom őszintén, kicsit féltem a meccstől, mert Turnernek húzódása volt, és bizonytalan volt, hogy egyáltalán pályára tud-e lépni, illetve ha igen, akkor mennyit tud vállalni. Szerencsére nem volt komoly a baj, Váradi Beni kiválását viszont megéreztük, nagyon hiányzott az első félidőben. A csapat azonban nagyon jól működött, elkaptuk a fonalat, azt tudtuk csinálni, amit szeretünk, az igazi Falco ritmusban tudtunk játszani. Gratulálok minden játékosomnak és köszönjük a közönségünk támogatását.

Gediminas Petrauskas, az ASE edzője: Gratulálok a Falcónak, teljesen megérdemelten nyert, hiszen végig dominálta a mérkőzést. Ma védekezésben nagyon gyengén teljesítettünk, ezért elnézést kérünk a szurkolóinktól. Biztos vagyok benne, hogy ennél csak jobbak leszünk, keményebbek és harcosabbak. Főleg otthon, de megpróbálunk idegenben is. Itt Szombathelyen nehéz nyerni, de az akkor is megengedhetetlen, hogy 113 pontot kapjunk, és 44 pontot engedélyezzünk egy játékosnak. Sok mindenben javulni kell, és játékosaimnak szokniuk kell a légkört is, azt hogy ilyen hangulatban is tudniuk kell jól játszani.


Falco KC Szombathely - Atomerőmű SE 113-81 (22-14, 23-18, 35-19, 33-30)

Szombathely, Aréna Savaria, 1900 néző, V.: Cziffra Cs., Török R., Boros T. (Nagy J.)

Falco: MEDFORD 13/3, GOVENS 44/24, Váradi 6/6, PUSTAHVAR 16/12, Tóth N. 4. Csere: Kovács P. 6, TURNER 10, SIMON K. 8, Bognár 6, Hódi -, Kovács B. -.

ASE: Kovács Á. 6/6, Medve 3/3, SAMENAS 17/15, Forte 8, TIBY 16/3. Csere: Hill 9/6, Bagó -, Will 13/9, Illés 9/9, Sömenek -, Gulyás -.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_440 


Vármegyei szövetségek