Közgáz-siker a keleti csoportban
19
Oct
2016
Közgáz-siker a keleti csoportban
2016. október 19.  |  01:57
Az első félidő hajrájában már 16 ponttal is vezetett a nyomasztó magassági fölébnyben lévő Közgáz, a szívósan küzdő nyíregyháziak nem adták olcsón a bőrüket

Közgáz - Nyíregyházi FSE 88-79 (23-22, 24-19, 19-24, 22-14)

Kinizsi u. Nemzeti Egyetemi Bajnokság, férfi keleti csoport, 30 néző.

Közgáz: LAKOSA Á. 13/9, Vörös M. 5/3, Tóth Sz. 3/3, KOVÁTS B. 8, NAGY SZ. 13. Cs.: SZALAY Á. 18, Bános 5, VÁGVÖLGYI 20/9, Gőczi 3/3.

Nyíregyháza: BUS I. 11, CZURA 22/3, OLÁH 20/9, KOVÁCS Z. 12, Földesi 9/3. Cs.: Marin 3/3, Szondi K. 2

Bár Tóth Szabolcs triplájával a hazaiak szereztek vezetést, kezdetben a Közgáz nem igazán találta a jóval alacsonyabb szerkezetű nyíregyházi együttes gyors, betörésekből való kiosztásokra épülő játékának ellenszerét. A vendégek Czura és Oláh jó dobóformájának köszönhetően sokáig vezettek. A szakasz hajrájában a Szalay-Bános kettős jóvoltából fordított a Közgáz.

A második negyedben már tudatosabban próbálta magassági fölényét kihasználni a vendéglátó, Lakosa és Nagy Szabolcs eredményessége révén a félidő hajrájában már 16 ponttal is vezetett a Közgáz. A félidő végén azonban nagy előnyük birtokában érthetetlen módon kapkodni kezdtek, s újból mindent távolról erőltettek a hazaiak. A nyíregyháziak a félidő hajrájában egy 12-2-vel Bus irányítása mellett ismét elsősorban a Czura-Oláh kettős eredményessége révén 6 pontra feljöttek.

Szünet után gyorsan ellépett 10 ponttal a vendéglátó, Nagy Szabolcs pedig lehet, hogy az évad kosarát szerezte, amikor egy sikertelen triplakísérlet után a gyűrűről le, illetve felpattanó labdát remek ütemben felugorva visszazsákolta. A szabolcsiakat ez sem törte meg, az addig inkább a szervezésben jeleskedő Bus kosárszerzásben is előrelépett, s ismét visszahozta a Nyíregyházát, amely a záró etap előtt egyetlen pont hátrányban volt.

A befejező negyed első felében Szalay parádézott. A vendégeknél Kovács Z. villant, s új erőre kapott Czura és Oláh - tapadt a Nyíregyháza a vendéglátójára. A végjátékban pedig Vágvölgyi Ádám villogott, ráadásul a védekezni visszarohanó Bus balszerencsésen rálépett Szalay lábfejére, s a nyíregyházi játékmesternek kifordult a bokája. A legvégén még egy technikait is kaptak a vendégek, a hosszabb kispaddal rendelkező Közgáz megérdemelten nyert, bár azzal, hogy az első félidő végén tetemes vezetésénél engedte felállni a padlóról ellenfelét, magának tette nehézzé a meccset.

Vármegyei szövetségek