Női NB I: a 4. forduló beharangozója
19
Oct
2016
Női NB I: a 4. forduló beharangozója
2016. október 19.  |  01:16
Hétközi fordulót rendeznek szerdán a női élvonalban. Érdekesnek ígérkezik a Diósgyőr-Győr és a Szekszárd-Cegléd összecsapás, s amióta létezik, a baranyai rangadó is mindig pikáns - álljanak akárhogy is a felek.

Időrendi sorrendben az első a ZTE NKK-Vasas (17.00) találkozó, amelyen bármi megtörténhet. Mindkét csapat ért már el bravúrt a szezonban, mindkét együttesben meghatározó a légiósok teljesítménye. Külföldi kosarasból hazai oldalon 2, a Vasasnál 3 található, de a hazai pálya az egerszegiek mellett szól, ráadásul nekik több tapasztalt magyar játékosuk van.

Másodikként a bajnok Sopron városmajori fellépése következik (18.00). A vendéglátó MTK-ban több korábban Sopronban kosarazó volt válogatott játékos szerepel, tehát csak elvben újonc a kék-fehér együttes, jó néhány rutinos, volt válogatott kosarasa van - ennek ellenére még nyeretlen. Amennyiben a vasárnap a PINKK elleni első félidőben látott játékát nyújtja, nem nagyon kerülhet bajba a címvédő, de ha az eddigi egyetlen idegenbeli meccsen, Szekszárdon mutatott formáját, akkor igen...

A részvevők előélete alapján a Diósgyőr-Győr (18.30) összecsapást illeti meg a forduló rangadója titulus. A kupagyőztes fogadja a bajnoki ezüstérmest. A két csapat az előző évadban emlékezetes elődöntőt vívott egymással, a Győr pályahátrányból jutott túl a centerposzton sérülések miatt meggyengülő Diósgyőrön. A DVTK nyilván szeretne törleszteni, a meccs pikantériáját a szezonban még diósgyőri színekben szereplő fehérorosz Liktarovics fellépése adja, aki most már a győrieket erősíti.

Szekszárdon a bajnokverő női Atom a kupagyőztest legyőző Ceglédet fogadja - egy időben a Diósgyőr-Győr meccsel. Az előző években a középmezőnyben szereplő, ám most ennél többre vágyó együttesek rendre feszült légkörű, izgalmas meccset vívtak egymással, s várhatóan ez most sem lesz másként. Az összecsapás jó erőfelmérő lehet a Ceglédnek az Európa-kupa sorozat előtt.

Végül, de korántsem utolsósorban a baranyai PINKK-PEAC (19.30) rangadó most a szezonban eddig történtek alapján erősen fix kettesnek tűnk, hiszen a PEAC egy bravúros Ek-selejtezős továbbjutáson van túl, s a bajnokságban még veretlen, a PINKK viszont még nem érezte a győzelem ízét. De az ilyen derbiken bármikor bármi megtörténhet...És ahogy mondani szokták - annak az ellenkezője is!

Vármegyei szövetségek