Férfi NB I: újabb négy mérkőzés következik
15
Oct
2016
Férfi NB I: újabb négy mérkőzés következik
2016. október 15.  |  03:40
Szombaton négy mérkőzéssel folytatódnak a férfi A-csoportos bajnokság küzdelmei: hármat rendeznek a harmadik fordulóból, egyet pedig a hatodik körből.

A két vereséggel rajtoló MAFC fogadja a Gabányi László Sportcsarnokban az eddig száz százalékos Alba Fehérvárt. A papírforma a vendégek mellett szól, hiszen amíg a fővárosiak a kiesés ellen harcolnak, addig a vendégek célja a bajnoki cím megszerzése. Deville Smith továbbra is beteg, Pakson csak 14 percet játszott, vélhetően szombaton sem kap majd kulcsszerepet.

Az ötven százalékos mérleggel rendelkező (1-1) csapatok csatáján a Kaposvár fogadja a Jászberényt. Fekete Ádám együttese tűnt stabilabbnak, hiszen miután legyőzte a Sopront, nagy csatában kikapott Körmenden, míg a JKSE fővárosi sikere után odahaza szenvedett sima vereséget a Soprontól. A somogyiaknál Jaytornah Wisseh megsérült a vasi találkozón, Fodor Márton pedig a hazaúton lett rosszul, egyelőre mindkettejük játéka kérdéses, míg a jászságiaknál már a Sopron elleni mérkőzés előtt sem volt százszázalékos állapotban a két center, Riley Barker és Szvetozar Sztamenkovics, előbbi beteg volt, utóbbit pedig ujjsérülés hátráltatta. Az ő állapotuk azóta sokat javult.

A Falco és a Vasas is egy-egy mérkőzést játszott eddig a bajnokságban: a szombathelyiek szerdán majdnem meglepték Székesfehérváron az ezüstérmes Albát, az újonc pedig Kecskeméten maradt alul szoros csatában. A vasiak számítanak a találkozó esélyeseinek, de nem szabad leírni a fővárosiakat sem, akik a hétvégi bajnokijuk mellett a felkészülési időszakban is masszív csapat benyomását keltették. A hazaiaknál Váradi Benedek Achilles-ín húzódást szenvedett, Ray Turner pedig kapott egy „medvepuszit", de vélhetően mindketten vállalni fogják a szereplést, akárcsak a vendégeknél, ahol páran szintén kisebb sérüléssel bajlódnak.

A Sopron alaposan bekezdett, a holnapi lesz a negyedik meccse egy héten belül. Az Olaj a nyitányon a tripla-duplával előrukkoló Vojvoda Dávid vezérletével magabiztosan verte a Tiszaligetben a Pécset, ezúttal is hasonlóra készül hazai pályán. A kék-fehéreknél Julien Mills még mindig nem tökéletes, nincs százszázalékos állapotban, de Dénes Gáboron kívül mindenkire számíthat Sabáli Balázs edző.

A 3. forduló műsora:

MAFC - Alba Fehérvár szombat 17:30

Kaposvári KK - JP Auto-JKSE szombat 18:00

Falco KC Szombathely - Vasas Budapest szombat 18:00

A 6. fordulóból előrehozva:

Szolnoki Olaj KK - Sopron KC szombat 18:00

Vármegyei szövetségek