Női NB I: a 3. forduló beharangozója
15
Oct
2016
Női NB I: a 3. forduló beharangozója
2016. október 15.  |  01:46

Egy előrehozott mérkőzéssel már csütörtökön megkezdődött a női élvonalbeli bajnokság 3. fordulója, amelyen a Győr biztosan verte a ZTE csapatát. A többi mérkőzésre a hétvégén kerül sor.

Szombaton nyitányként az eröltetett menet közben lévő, s a múlt hét végén Zalaegerszegen alulmaradó Cegléd a PEAC-ot alaposan megszorongató BEAC-hoz látogat (15.00). A ceglédiek csütörtökön még Oroszországban, Szibériában játszottak a Jenyiszej Krasznojarszk otthonában Európa-kupa selejtező visszavágót. A CEKK szinte végig vezetett, s bár a végén kikapott, továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben. Normál esetben még a Gabányi csarnokban is a tapasztalt játékosokkal és két hatalmas termetű légiós centerrel felálló Cegléd lenne az esélyes, ám a héten Medgyessy Dóra és társai, amellett, hogy játszottak egy fontos mérkőzést, amelyet természetesen idegenben is szerettek volna megnyerni, utaztak vagy 10 000 kilométert, más időzónában töltöttek napokat, szóval nem valószínű, hogy egy olyan fitt Cegléd látogat a Hauszmann utcában, mint amely a nyitányon legyőzte a Diósgyőrt. Az egyetemi csikócsapatnál pedig nyilván úgy vannak vele: ha már a PEAC ellen nagy hátrányból felállva a BEAC játszott egy szoros, kiélezett meccset, amelyen győzelmi esélyt is teremtett magának, miért ne sikerülhetne valami hasonló, sőt esetleg egy még nagyobb siker a Szibériát is megjáró CEKK ellen.

Két mérkőzésre kerül sor 18 órától. A PEAC az MTK-t fogadja. A pécsiek hét közben hatalmas bravúrt végrehajtva Pöstyénben jutottak tovább az Európa Kupa selejtezőjéből 10 pontos hátrányt fordítva a maguk javára. A 14 pontos sikerrel bekerültek az Európa Kupa legjobb 32 csapata közé. Ami nyilván jelentős önbizalom-többletet adhat a bajnokságban legutóbb a BEAC othonában csak vért izzadva diadalmaskodó Raksányi Krisztináéknak, ugyanakkor az utazás és a mérkőzés fizikailag sokat kivehetett Borisz Maljkovics játékosaiból.

Az MTK a múlt héten a Vasas ellen szinte nyert helyzetből elveszített rangadó után utazik edzője, Czigler László korábbi sikereinek egyik helyszínére. Kérdés, az edzőként az élvonalban újonc korábbi remek center, valamint sok rutinos játékos alkotta együttese hogyan dolgozta fel a múlt heti vereséget. Ha pozitívan, akkor egy egészen érdekes, izgalmas meccset láthat a pécsi közönség.

Ha a bajnokság előtt azt mondják, a 3. fordulóban a Vasas-Diósgyőr meccsen egy veretlen és egy nyeretlen találkozik, a sportágban jártasak nyilván rábólintanak. Nos így is van, bár arra nyilván nem sokan számíthattak, hogy a veretlen a Vasas, s a győzelem nélkül álló fél a Diósgyőr lesz. A DVTK szabadnapos volt a múlt héten, tehát volt idő rendezni a sorokat a ceglédi vereség után Miskolcon. A Vasas viszont a PINKK és az MTK legyőzése után újabb sikerre éhesen, megnövekedett önbizalommal várhatja riválisát. A Diósgyőrön - ha nem akar nagyon lemaradni az élmezőnytől - nyomás, győzelmi kényszer lesz, s ez is a Vasas malmára hajthatja a vizet - a rutin, s a jobb egyéni képességek viszont a DVTK oldalán állnak - érdekes meccs lehet.

Ha már a nyomást, a győzelmi kényszert említettük, a forduló rangadóján, az egyetlen vasárnapi (18.00) összecsapáson ez mindkét félen rajta lesz. A bajnok Sopron legutóbb jókora pofonba szaladt bele a most szabadnapos Szekszárd otthonában, s ezt saját közönsége előtt nyilván feledtetni szeretné. Igen ám, de ehhez azért a rajtnál beragadó bronzérmes PINKK-nek is lesz egy-két szava. A baranyaiak előbb a Vasas otthonában, majd saját pályájukon a Győr ellen is kapituláltak. A jelek szerint elég lassan áll össze a játék Baranyában, nincs könnyű helyzetben Laczka Miklós alakulata, hiszen ha a bajnok otthonában sem győz, akkor bizony már a szezon elején nagyon elengedheti a mezőnyt.

Vármegyei szövetségek