Férfi NB I B: a 4. forduló beharangozója
14
Oct
2016
Férfi NB I B: a 4. forduló beharangozója
2016. október 14.  |  01:33
Egy hét szünet után folytatódnak a küzdelmek a férfi második vonalban. Mind a keleti, mind pedig a nyugati csoportban több kétesélyes, érdekesnek ígérkező mérkőzésre kerül sor.

Keleten pénteken két mérkőzést rendeznek. A Tiszaújváros az újonc létére bravúrosan kezdő, Békésen is diadalmaskodó Nagykőröst fogadja (18.00). A borsodiak magukra találtak az első fordulóban Hódmezővásárhelyen elszenvedett kiütéses vereség után, viszont éppen a békési sikere mutatja, hogy a Sólymok csapata idegenben is veszélyes lehet - érdekes összecsapásra van kilátás.

Ugyanez mondható el a másik pénteki keleti találkozóról, a Salgótarján-Hódmezővásárhely (19.00) meccsről. A teljesen átalakult nógrádi gárda még nem állt teljesen össze, de a Hepp-kupa szünet alatt Molnár Istvánnak volt ideje csiszolgatni csapata játékán. Kérdés persze, mire lesz, lehet ez elég a csoport egyik veretlen együttese, az eddig magabiztosan menetelő Hódmezővásárhely ellen.

Szombaton a nyeretlen Eger hazai pályán a legutóbb otthonában botló, az előző évadban még az élvonalban szereplő Nyíregyháza ellen (16.00) próbál javítani. Kérdés, hol hogyan sikerült rendezni a sorokat az elmúlt két hétben.

A DEAC is javítani akar, feledtetné a Honvéd otthonában elszenvedett vereséget. Az Óbudai Kaszások ugyan 1-2-vel áll, de Salgótarjánban csupán 1 ponttal, majd legutóbb otthon a Békéssel szemben hosszabbítás után maradt alul. A 18.00-kor kezdődő találkozón nyilván Debrecenben sem adják olcsón a bőrüket az óbudaiak, de a DEAC az esélyes, s ott is kérdés, mennyire sikerült a csapatjátékon csiszolnia a Ferrenczi-Horváth edzőpárosnak.

Szintén 18.00-kor dobják fel a labdát Békésben, ahová a veretlen Honvéd látogat. A Békés valószínűleg nagy nyomástól, lelki tehertől szabadult meg azt követően, hogy az elvesztett első két meccs után legutóbb Óbudán hosszabbítás után megszerezte első győzelmét. A Honvéd viszont a DEAC magabiztos két vállra fektetése után egészséges, sőt megnövekedett önbizalommal utazhat a Viharsasokba egy várhatóan viharos összecsapásra.

Egyetlen mérkőzés maradt vasárnapra (18.00), a MAFC fiataljai a MEAFC-ot fogadják. A fővárosiak első győzelmük megszerzésére törekednek. A miskolciak otthonukban jóval hatékonyabbaknak tűnnek, mint idegenben, igaz a rutin, a tapasztalat a Hauszmann utcában is mellettük szól.

A nyugati csoportban egyetlen meccset rendeznek pénteken, de az igen érdekesnek ígérkezik: a Bonyhád fogadja az MTK Törökbálint csapatát (19.00). Az előző évadból több kulcsjátékosát is elveszítő Bonyhád harcos, agresszív stílusa sok csapatnak, így az MTK-nak is kellemetlen perceket szerezhet. Saját pályájukon pedig különösen veszélyeseknek látszanak a tolnaiak, s ezt korábban a pápaiak - akiket 92-68-ra vert a Bonyhád - a saját bőrükön érezhették. Persze legutóbb Oroszlányban nagy pofonba futottak bele Baki Sándorék, ám valószínűleg saját közönségük előtt jobban megy majd nekik. Az MTK kerete elvileg erősebbnek tűnik, viszont az eddigi egyetlen szoros meccsét Győrben elveszítette a Szarvas-csapat. Bármi megtörténhet.

Szombaton a rajtnál beragadó Baja megpróbálja első győzelmét megszerezni. Kérdés, a nyeretlenség mennyire nyomasztja a bácskai legénységet. Az ellenfél a SMAFC együttese lesz (17.00), a fiatal soproniak úgy tűnik, otthonukban veszélyesek igazán, meg náluk kérdés az is, milyen erősségű, összetételű kerettel utaznak a távoli rivális otthonába. Ha nem is sokkal, de a Baja látszik esélyesebbnek.

Vasárnap nagyüzem lesz a csoportban, három mérkőzéssel. A nyeretlen fehérvári fiatalok a súlyos vereséggel kezdő, ám azóta egyenesbe jövő Pápát fogadják (15.00). A rutin a vendégek mellett szól.

Érdekes csatára van kilátás Budafokon. A legutóbb a veretlenségét a Veszprém ellen nagy csatában elveszítő budafokiak otthonába a két legutóbbi meccsét nagy küzdelemben megnyerő, így érthetően egészséges önbizalommal rendelkező Győr látogat (17.00). Ez a meccs is abszolút kétesélyes.

A csoport egyetlen veretlen csapata az Oroszlány Pécsre látogat (18.00). A pécsi fiataloknak nyilván extra motiváció lehet az esély, hogy megtörjék az OSE veretlenségi sorozatát. Több igen tehetséges, jó képességű ifjú kosaras bontogatja szárnyait a PVSK-Kronosz együttesében, de az oroszlányi kispad hosszabbnak tűnik, s van néhány harcedzett veterán is Vavra András együttesében, s ők vélhetően - ha nem is könnyen - győzelemre is tudják vezetni a vendégeket.

Vármegyei szövetségek