Női Európa Kupa: magabiztos továbbjutás Oroszországban
13
Oct
2016
Női Európa Kupa: magabiztos továbbjutás Oroszországban
2016. október 13.  |  20:02
Szinte végig vezetett, ám a végjátékban alulmaradt az Európa-kupa selejtezőjének a visszavágójánn orosz földön a Cegléd. Mivel azonban az első meccset lehengerlő negyedik negyede révén 22 pontos előnnyel nyerte, a továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Jenyiszej Krasznojarszk - VBW CEKK Cegléd 67-65 (19-16, 22-17, 12-22, 14-10)

Cegléd: Medgyessy 6, Katona 6, SKORICS 18/6 , Nagy-Bujdosó 13/6, Makszimovics 9. Cs.: Schlemer 9, Ruttner Zs. 3/3, Serbán, Kobolák, Szepsi 1, Filipowicz V.

Nem akart semmit a szerencsére vagy a véletlenre bízni a távoli, krasznojarszki visszavágóra 22 pontos előnnyel, ám a hétvégi bajnoki vereség tudatával érkező Cegléd. Cziczás László tanítványai 5-5 után Nagy-Bujdosó Nóra vezérletével egy 7-0-s rohamot kivágva elléptek orosz riválisuktól. Erre egy 7-0-val reagálva ledolgozta hátrányát a Jenyiszej, ám a negyed hajrájában a Skorics-Schlemer kettős vezetésével egy 10-0-val megnyugtat előnyt szerzett a CEKK.

A második negyed Ruttner Zsóka triplájával kezdődött, s összesítésben ekkor már 35 ponttal vezetett a magyar együttes. Ez talán túlságosan is megnyugtatta a ceglédieket, pontatlanokká váltak támadásban, s egy 12-5-ös részhajrával 6 - összesítésben 28 - pontra feljött a hazai együttes, és ez a különbség megmaradt szünetig.

A fordulás után tartotta néhány pontos előnyét a Cegléd. A szakasz közepén 5 ponton belülre került a Jenyiszej, ám ekkor Nagy Bujdosó villant egy triplával. A szakasz végén egy hármassal 3 pontra zárkózott fel az orosz együttes, de 10 perccel a befejezés előtt összesítésben így is 25 volt a Cegléd előnye.

A befejező negyed közepéig tartotta előnyét a CEKK, akkor egy triplával 1 pontra megközelítette a magyar együttest az orosz. Innen még 5 ponttal ellépett a Cegléd. A továbbjutás eldőlt, de a hazaiak nem nyugodtak bele abba, hogy otthonukban is kikapnak. A visszavágó végjátékában a második meccs megnyerése volt a tét, amelyet mindkét fél nagyon akart. Az utolsó percben többször is fordult a kocka, s végül a nagyot hajrázó orosz csapat nyert, de a Cegléd továbbjutása egy pillanatig nem forgott veszélyben.

Továbbjutott: Cegléd 159-139-es összesítéssel.

Statisztika: http://www.fiba.com/europe/eurocupwomen/2017/1310/Enisey--VBW-CEKK-Cegl%C3%A8d#|tab=boxscore_statistics 

 

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek