Férfi NB I: négy mérkőzést rendeztek szerdán
12
Oct
2016
Férfi NB I: négy mérkőzést rendeztek szerdán
2016. október 12.  |  22:31
Az Alba a Falcót, a Körmend a Kaposvárt, az ASE pedig a MAFC-ot verte hazai pályán.

Wisseh kiválása után nem volt esélye a Kaposvárnak

Nagy elánnal kezdte a Körmend a Kaposvár elleni hazai találkozóját. A vasiak parádés, 9-0-s periódusa után kénytelen volt időt kérni Fekete Ádám edző. Közel négy perc kellett, mire Cooke révén a vendégek is betaláltak, az első negyed után 13 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A folytatásban feljavult a KKK, a tizenhetedik percben Baki kosarával már csak öt pont volt a csapatok közti differencia, amely a nagyszünetre aztán „visszaugrott" tizenkettőre.

A harmadik negyedet is a vendégek kezdték jobban, a vasiak ismét öt pontra engedték közel magukhoz az ellenfelet. A harminckettedik percben aztán ki is egyenlített a Kaposvár (61-61). Egy palánk alatti kavarodást követően azonban Jaytornah Wisseh megsérült, az irányító kiválása pedig a somogyiak győzelmi reményeinek szertefoszlását is jelentette.

Teo Cizmic, a Körmend edzője: Boldog vagyok, hogy megnyertük a meccset. A játékosaim 100%-ot nyújtottak. Látszik, hogy még nem vagyunk a toppon, de ez most egy nagyon fontos győzelem volt. Messze vagyunk még a formánktól, ám jelen esetben ez most nem is annyira fontos, csak az, hogy győzni tudtunk.

Fekete Ádám, a Kaposvár edzője: Gratulálok a Körmendnek, egy kőkemény meccs volt. Nagyon rossz kezdés után jöttünk vissza a meccsbe. Egy furcsa felfogás történt a játék során, egy olyan szituáció, amiből mi jöttünk ki rosszul. A gondok igazából itt jöttek elő. Ez persze semmit nem von le a Körmend érdemeiből, a maximumot nyújtották ezen a meccsen, ám igaz, ugyanez elmondható az én játékosaimról is.

Egis Körmend - Kaposvári KK 83-72 (28-15, 21-22, 12-18, 22-17)

Körmendi Városi Sportcsarnok, 2000 néző

V.: Pálla Z., Török R., Boros T. (Forrai S.)

Körmend: Petty 20, Saddler 21/9, Ferencz 17/15, Loveridge 9/3, Allen 14/3. Csere: Horti 2, Németh -, Oroszi -.

Kaposvár: Wisseh 6/3, Fodor 7/3, Cooke 18/6, Hendlein 10/3, Simms 6. Csere: Duren 9/3, Papp -, Baki 16/9, Grebenár -.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hun/x1617/hun_426 

 

Remek meccsen verte az Alba a Falcót

A szezonbeli első meccsét játszó Falco jól kezdett az ezüstérmes Alba Fehérvár vendégeként, Medford vezérletével már tíz ponttal is vezetett az első negyedben, végül 21-25-tel zárult az első etap. A folytatásban ismét meglógtak a pontosabban célzó és sokkal jobban lepattanózó sárga-feketék, de aztán egy 8-0-s periódussal egyenlítettek a hazaiak, majd nagy nehezen fordítani is tudtak. Kiegyenlített első félidő után 39-37-es állással mentek pihenőre a csapatok.

A szünet után három percig a Falco rohant az eredmény után, majd visszavették az előnyt a szombathelyiek. A sok fault miatt nem alakult ki folyamatos játék, elég szaggatottá vált a meccs, 53-58-ról indult az utolsó tíz perc. Govens vezérletével már majdnem tíz volt közte (55-63), amikor megvillant az Alba, három és fél perccel a vége előtt ismét egál lett (67-67). A hajrában sokat egyénieskedett és kapkodott a Falco, a végén büntetőkkel megnyerte a meccset A Dzunics-legénység.

Braniszlav Dzunics, az Alba edzője: Mind a két csapat megérdemelte volna a győzelmet, hiszen mindkét csapat nagyon nagy elánnal, küzdelemmel és energiával játszott. Nekünk sikerült a negyedik negyed második felében egy jó védekezéssel megnyerni a meccset, de ettől függetlenül a Falcót is sok dicséret illeti, mert jól játszottak. Sok mindenben kell még fejlődnünk, ma rosszul kezdtünk, védekezésben megint sok hibánk volt, engedtük a Falcót, hogy azt játssza, amit szeretne, a szombathelyiek pedig elég ügyesek, és kihasználták ezt.

Szrecsko Szekulovics, a Falco edzője: Nehéz meccs volt, egy nagyon jó ellenfél ellen. A végén elkövettünk pár apróbb hibát. Döntő volt, hogy a negyedik negyedben, amikor öt ponttal vezettünk, volt három-négy eladott labdánk, aminek köszönhetően visszajött a Fehérvár. Jó meccs volt, jól játszottunk, csak ma nem volt szerencsénk. Sokkal türelmesebben kell játszanunk, nem szabad ennyit kapkodni. Minden hibánkat rögtön megbüntetett az ellenfél. Megpróbáltuk a maximumot, elégedett vagyok, persze sajnálom az eredményt, mert nagy sanszunk volt ma nyerni.

Alba Fehérvár - Falco KC Szombathely 77-72 (21-25, 18-12, 14-21, 24-14)

Alba Regia Sportcentrum, 1500 néző

V: Földházi T., Szabó G., Minár L. (Faidt M.)

Alba Fehérvár: Taylor 11/3, Markovics 5/3, Burgess, Lóránt 14/3, Keller Á. 5/3. Csere: Edwards 14/6, Farr 9/3, Shepard 15, Tóth P. -, Filipovics 4, Keller I. -.

Falco: Medford 17/9, Govens 13/6, Váradi 11/3, Pustahvar 6/3, Turner 13. Csere: Tóth N. 4, Bognár 4, Kovács P. 2.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hun/x1617/hun_400 

 

Nagy csatában gyűrte le a Paks a MAFC-ot

A Paks-MAFC mérkőzés előtt a hazaiak köszöntötték a csapatnál 25 éve gyúróként dolgozó Hermann Jánost, majd egy perces néma felállással emlékeztek meg a bajnokság előtt elhunyt dr. Brázai Lászlótól, az ASE orvosától.

Nem indult jól a találkozó a tolnaiaknak, egyik legjobbjuk, az amerikai center, Watkins ugyanis már a második percben kivált bokasérülés miatt. Az első negyedet ettől függetlenül 22-16-ra megnyerte az ASE. Hullámvasútként alakult a második etap: előbb elléptek a hazaiak, majd kiegyenlítettek a fővárosiak, aztán 41-30-ra megint meglógott a Paks, a végjátékban viszont Poscic 2+1-ével ismét látótávolságon belülre került a MAFC (47-41).

A nagy kedvvel játszó Tiby, Forte és Samenas vezérletével a szünet után újból ellépett a vendéglátó, de Sihota és Poscic pontjaival elkezdte faragni a hátrányát a MAFC, és Kovács Ádám ziccerével feljött 61-56-ra. A záró játékrész kezdetén 67-60-as eredményt mutatott a tábla. Bár végig keményen küzdött, a hajrára elkészült erejével a MAFC, megérdemelt hazai siker született.

Gediminas Petrauskas, az ASE vezetőedzője: Gratulálok a MAFC-nak a helytállásért, jól küzdöttek. Védekezésben több hibát is elkövettünk, a támadásokkal viszont nem voltak problémák. Watkins sérülése, és Tíby faultproblémái megmutatták a többieknek, hogy mindig készen kell állni a játékra. Gratulálok a játékosoknak az első győzelemhez, a győzni akarással nem volt probléma.

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: Az első negyedben összeszedett hat pont hátrány miatt végig futottunk az eredmény után. Kevesen vagyunk, Smith is sérült volt a héten, próbáltuk kímélni. Watkins sérülésével kaptunk egy sanszot, de nagyon jól helyettesítették. Gratulálok az ASE-nak a győzelemhez, megérdemelten nyertek.

Atomerőmű SE - MAFC 94-86 (22-16, 25-25, 20-19, 27-26)

ASE Sportcsarnok,

V.: Kapitány G., Söjtöry T., Radnóti M. (Várhalmi Zs.)

ASE: Kovács Ák. 14, Medve 4, Samenas 14/9, Forte 26, Watkins -. Csere: Hill 4, Tiby 21/3, Will 10/6, Bagó -, Sömenek 1, Gulyás -.

MAFC: Misek -, Lakits 11/3, Kovács Ád. 10, Sihota 27/6, Poscic 23. Csere: Smith 13/6, Bordács 2, Molnár Ma. -, Pápai -, Fehér -.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hun/x1617/hun_413

 

Könnyed soproni győzelem

Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a helyszínről tekintette meg a Jászberény-Sopron találkozót. Három perc után 9-0-val kezdtek a vendégek, Stevan Totnak időt kellett kérnie. A negyed közepére kiegyenlítődött a játék, de az SKC őrizte előnyét a gyengén dobó hazaiak ellen. Keményedett a küzdelem, de sok volt a hiba mindkét oldalon. 34-49-es állással tértek pihenőre a csapatok.

Nem változott a játék képe a harmadik negyed elején sem, a soproniak könnyedén szerezték pontjaikat. Arrington hármasával zárkózott ugyan a Jászberény (40-55), de a másik oldalon mindig akadt valaki, aki lendített csapata játékán: Ruják, Spica, Threatt és Lewis is termelte a pontokat. Szép csendben peregtek a percek, a vendégek biztosan őrizték 20 pont körüli előnyüket. Ez már túl soknak bizonyult, a soproniak ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Stevan Tot, a Jászberény edzője: Az első hazai mérkőzés előtt mindig nagy a várakozás, az izgalom. Mi most sajnos nem tudtuk túltenni ezen magunkat, s nem tudtuk azt nyújtani egy jó Sopron ellen, amit szerettünk volna. Remélem, hogy a folytatásban egyre jobbak leszünk - ezért dolgozunk -, s Kaposváron már jobb teljesítményt nyújtunk majd. Gratulálok a Sopronnak, megérdemelten nyert.

Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője: Két napunk volt csak készülni erre a mérkőzésre, de a találkozó nagy részében azt játszottuk, amit elterveztünk. Voltak persze hullámzások a játékunkban, de ezen próbálunk majd javítani. Azt hiszem, hogy ma Jászberényben megérdemelten nyertünk, s ezen az úton szeretnénk tovább haladni.

JP Auto-Jászberényi KSE - Sopron KC 66-84 (17-26, 17-23, 17-18, 15-17)

Belvárosi Általános Iskola

V.: Györffy P., Jakab L., Gál J. (Schäffer B.)

JKSE: Protics 8/6, Arrington 18/3, Williams 14/6, Sztamenkovics 15/3, Barker -. Csere: Czirbus 6/3, Bazsó B. 1, Cseh 4, Brbaklics -.

SKC: Threatt 16/9, Ruják 15/9, Lewis 12/6, Dufault 6, Spica 23. Csere: Élő B. -, Mills 2, Bán -, Kántor 1, Takács N. 5/3, Tóth G. 4.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hun/x1617/hun_452 

Vármegyei szövetségek