Férfi NB I: a második forduló következik
12
Oct
2016
Férfi NB I: a második forduló következik
2016. október 12.  |  07:32
Szerdán rendezik a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság második fordulóját. A 3x3-as világbajnokság miatt azonban csak négy találkozó lesz, a Vasas-ZTE, a PVSK-Szeged és a KTE-Szolnok mérkőzéseket decemberben pótolják.

A forduló rangadóját a tavalyi ezüstérmes Alba Fehérvár és az előző szezonban alul teljesítő, ám a nyáron igencsak megerősödő Falco KC játssza egymással. Az első körben a kék-fehérek Zalaegerszegen nyertek rangadót, a vasiak viszont még nem játszottak tétmeccset, mert a hétvégén tornász verseny miatt foglalt volt az Aréna Savaria, így az ASE elleni találkozójukat későbbre halasztották. A hírek szerint egyik oldalon sem lesz hiányzó. A mérkőzést az M4 Sport TV élőben közvetíti.

Az Egis Körmend a Kaposvárt fogadja. Mindkét csapat győzelemmel kezdte a szezont, a vasiak Szegeden nyertek, ám a siker újabb vezéráldozattal járt: a csapat legjobbja, Lenzelle Smith ujjain megrepedt a bőr, a hírek szerint az amerikai legalább tíz napig nem lesz bevethető, csakúgy, mint a térdsésüléssel bajlódó Csorvási Milán. Jó hír viszont a hazaiaknak, hogy Horti Bálint már harcra kész. A somogyiak kezdésként egy gyenge első félidő után megtáltosodtak, és hazai pályán verték a Sopront. A vendégek a héten centert cseréltek, Matt Stainbrook helyére Kenneth Simms érkezett.

Nem sikerült viszont a debütálás a Paksnak és a MAFC-nak, mindkét csapat szoros vereséggel kezdte a bajnokságot. A fővárosiak hazai pályán maradtak alul két ponttal a Jászberény ellen, míg az ASE hiába vezetett sokáig Sopronban, végül mégis „megfázott" a harmadik körből előrehozott találkozón. Szerdán egymás ellen folytatják Tolnában, a kérdés az, hogy melyik gárda tud javítani? A hazaiaknál mindenki egészséges, míg a vendégeknél Misek még mindig lábadozik sérüléséből, illetve egy kisebb megfázásos hullám is elérte a csapatot.

Először szerepel hazai pályán a nyáron teljesen megújuló, a MAFC-ot idegenben két ponttal verő Jászberény, amely azt a Sopront fogadja, amely már két meccsen is túl van: Sabáli Balázs fiai előbb kikaptak Kaposváron, majd legyőzték a Paksot. A hazaiaknak a szerb Nemanja Protics személyében új irányítójuk van, aki szombaton már ugyan debütált, de úgy tűnt, egyelőre még időre van szüksége ahhoz, hogy összeszokjon a társakkal. Az SKC-ban Takács és Mills játéka kérdéses, míg Dénes Gábort szerda reggel műtik a spirális kézközépcsont-törése miatt, így rá minimum négy hét kihagyás vár.

A 2. forduló műsora:

Alba Fehérvár - Falco KC Szombathely szerda 18:00

Egis Körmend - Kaposvári KK szerda 18:00

Atomerőmű SE - MAFC szerda 18:00

JP Auto-JKSE - Sopron KC szerda 19:00

Vármegyei szövetségek