Férfi NB I: két mérkőzést rendeztek szombaton
08
Oct
2016
Férfi NB I: két mérkőzést rendeztek szombaton
2016. október 8.  |  20:44
Szombaton újabb két mérkőzéssel folytatódott a férfi A-csoportos kosárlabda bajnokság. Nagy várakozás előzte meg a Jászberény (képünkön) vendégjátékát a MAFC ellen, hiszen a két együttes az előző szezonban nagy riválisa volt egymásnak, idén azonban a kék-fehérek teljes sorscseréje miatt kiszámíthatatlanok voltak az erőviszonyok.

A vendégeknél a mindössze néhány napja igazolt új irányító, Nemanja Protics rögtön kezdett, egyébként a négy légiós mellett Bazsó Brúnó kapott helyet a feldobásnál az ötösben. A JKSE kapta el hamarabb a fonalat, igaz a MAFC sem aludt be, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a jászságiak pár ponttal jártak előbbre. A nyolcadik percben 13-13-nál lett ismét egál, a lényeg a negyed végére sem változott (15-15).

A második etap derekán 26-22-re elhúztak a hazaiak, Brian Williams hármasa után aztán Garai Péter kért időt. Ekkor már többnyire a MAFC járt előbbre, de egy pillanatra sem nyugodhatott meg, mert az ellenfél is végig ott loholt a nyakán. Másfél perccel a félidő előtt, 33-32-nél ismét a fővárosiak kértek időt, a maradék időben újabb kosár már nem született.

A fordulás után Smith triplájával folytatódott a mérkőzés. Egy 10-2-es rohammal kezdett meglógni a MAFC, a 24. percben 43-34-nél időt is kért Stevan Tot. Ettől aztán ismét fordult a kocka, a hajrára Williams és Sztamenkovics vezérletével új erőre kapott a Berény, és visszavette a vezetést. A záró játékrészre 45-50-el fordultak a csapatok.

A forgatókönyv továbbra sem változott, hat percbe telt a piros-feketéknek, mire ismét kiegyenlítették az állást (52-52). Nem sokáig örülhettek azonban, mert szinte azonnal válaszolni tudtak a vendégek. Fej-fej mellett haladtak a csapatok egészen az utolsó pillanatig. Izgalmasan alakult a vége, 58-60-nál Smith távolija kimaradt, így végül a Jászberény nyert.

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: - Gratulálok a Jászberénynek. A saját hibánknak köszönhetően vesztettük el a mérkőzést, mert volt egy olyan szakasza a meccsnek, ahol megnyerhettük volna. Tudtuk, hogy Williams és Sztamenkovics a Jászberény két olyan játékosa, aki át tudja lendíteni a csapatát a holtponton. Készültünk is rá, de mégis hagytuk, hogy felhozzák a csapatukat. Ha büntetőzésünk egy kicsit jobb, akkor is másképp alakulhatott volna a végeredmény. A mai meccsen viszont annak örülhetünk, hogy telt ház előtt, jó hangulatban játszhatott a két csapat.

Stevan Tot, a Jászberény vezetőedzője: - Mindkét csapatnál még idény eleji volt a forma. Ez érezhető volt az eladott labdákból, és a sok pontatlan megoldásból is. A végén egy labda döntött, nekünk volt szerencsénk. Akár fordítva, a MAFC győzelmével is zárulhatott volna ez a mai mérkőzés.

MAFC - JP Auto-JKSE 58-60 (15-15, 18-17, 12-18, 13-10)

Gabányi László Sportcsarnok, 1100 néző

V.: Pálla Z., Kulcsár T., Vida J. (Bodrogváry I.)

MAFC: Smith 17/6, Lakits 5, Kovács Á. 6, Sihota 12/9, Poscic 11. Csere: Misek 2, Molnár Ma. 3/3, Pápai 2.

JKSE: Protics 4, Arrington 10/3, Williams 20/12, Sztamenkovics 19/9, Barker 6. Csere: Bazsó -, Cseh -, Brbaklics 2, Czirbus -.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_491
 

Győzelemmel nyitott a bajnok

A bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK az előző bajnokság nyolcadik helyezettjével, a Pécsi VSK-PANNONPOWER gárdájával kezdte a szezont. Az első negyed még szoros eredményt hozott, tíz perc után 22-20-ra vezettek a hazaiak. A folytatásban a pontosabban célzó piros-feketék kezdtek egyre jobban ellépni ellenfelüktől, a félidőre 45-34-es állással vonultak öltözőbe a csapatok.

A szünet után már majdnem húsz pontra rúgott a differencia, amikor elkezdtek zárkózni a baranyaiak. Az utolsó felvonás 68-56-ról indult. A tripla-duplával záró Vojvoda Dávid vezérletével a záró etapban ismét elhúzott az Olaj, és ezúttal már nem volt visszaút Csirke Ferenc együttesének. A baranyaiak ugyan jól tartották magukat, de nem tudtak meglepetést okozni.

Szolnoki Olaj KK - Pécsi VSK-PANNONPOWER 86-71 (22-20, 23-14, 23-22, 18-15)

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok,

V.: Benczur T., Pozsonyi L., Balogh Gy. (dr. Gincsai J.)

Szolnok: Wittmann 11/6, Vojvoda 16/6, Barnies 8/3, Boriszov 10/3, Wright 11. Csere: Tóth Á. 9, Kinney 14/3, Eilingsfeld 3, Popovics 4.

PVSK: Nelson 10, Supola 10/6, Bíró 5/3, Budimir 15, Sejfic 9. Csere: Smith 2, Antóni 3/3, Harazin 10, Halász 7/3.

Sztojan Ivkovics, a Szolnok edzője: - Gratulálok a fiúknak, és köszönöm a szurkolóknak a támogatást, remek hangulatú találkozót nyertünk meg. Ez még csak a negyedik meccsünk volt az új csapattal, de tisztán látszik, hogy a játékosok meccsről meccsre fejlődnek, és mindig tudnak előre lépni. Változatlanul azt érzem, hogy semmiben nem vagyunk lemaradva azokkal a klubokkal szemben, akik már két hónapja együtt készülnek. Barnies, Boriszov és Eilingsfeld nagyot nyújtott védekezésben, ez is elengedhetetlen volt ahhoz, hogy nyerjünk.

Csirke Ferenc, a PVSK edzője: - Gratulálok a Szolnoknak, jobbak voltak, és megérdemelten nyertek. A palánk alatt hatalmas fölényben voltak, fizikálisan felőröltek minket. Még az út elején járunk, de van okunk bizakodni, úgy érzem, jó csapatunk lesz idén.

 


Statisztika:  http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_543



Vármegyei szövetségek