RAJT A NŐI NB I-BEN
30
Sep
2016
RAJT A NŐI NB I-BEN
2016. szeptember 30.  |  03:05

Pénteken este a VBW CEKK Cegléd-Aluinvent DVTK Miskolc (19.30) mérkőzéssel kezdődik a női élvonal küzdelemsorozata. A két együttes egy éve a második fordulóban Miskolcon találkozott, s ott óriási meglepetésre Cziczás László tanítványai 2 ponttal nyertek. Bár a Diósgyőr, mint a Magyar Kupa győztese látogat Ceglédre, most nem lenne akkora meglepetés a CEKK esetleges sikere.

A ceglédieknél megmaradt a Medgyessy-Skorics-Makszimovics tengely, s erre érkezett még erősítésnek magas posztra Nagy-Bujdosó Nóra, valamint egy 196 centis amerikai középjátékos, Molly Schlemer, Cziczás tehát szerkezetben is variálhat. Medgyessy a nyári szakágban elért Európa-bajnoki győzelme, MVP címe után önbizalomban tovább erősödve szervezi majd a ceglédi együttes játékát. A csapatban üde színfolt lehet az U18-as korosztályos B33-as világversenyen a legtechnikásabb játékos címet elnyerő Kányási Veronika.

Ami a kupagyőztes Diósgyőrt illeti, nehéz eldönteni, összességében erősödött-e az együttes az előző évadban Miskolcon szereplő alakulathoz képest. Erősnek biztos erős a keret, a magyar mag még bővült is, Adamecz Lilla nagy fogás lehet. A palánk alatt jónevű, már az NB I-ben is bizonyított játékosokkal - Robertson-Warren, Jovanovics, Tomlinson - próbálják megoldani a feladatokat a Diósgyőrnél - remek évnyitóra van kilátás.

Szombaton előzetesen talán a PEAC-Szekszárd (18.00) meccs tűnik a leginkább kiélezettnek. A két csapat pár napja a Göcsej-kupán már összecsapott egymással. Akkor a PEAC nyert, de valószínűleg sem Borisz Maljkovics, sem pedig Dokics Zseljko nem akarta bevetni a teljes taktikai fegyvertárat, ráadásul a szekszárdiak center poszton erősen foghíjasak voltak.

A bajnok Sopron a BEAC-ot fogadja (18.00). Bár még nem igazán állt, állhatott össze a címvédő játéka, hiszen Krnjics Szara és Kayla George csak 1-2 nappal a rajt előtt érkeztek, nem valószínű, hogy Sterbenz László együttesének túl nagy nehézség lenne a nyáron tovább fiatalodó fővárosiak legyőzése, amely ráadásul két rutinos játékosa egyikét, Süle Krisztinát nélkülözni lesz kénytelen. Más a két csapat célja, a BEAC-é reálisan a tisztes helytállás, valamint, hogy az érkező fiatalok, köztük az egyik legnagyobb honi tehetség, az U18-as Eb-n, éppen Sopronban a torna All-Star csapatába is beválasztott Lelik Réka kezdje megszokni a felnőtt kosárlabda iramát, keménységét.

Érdekes lehet az új utakon induló Vasas összecsapása a PINKK ellen (18.00). Pasaréten a magyar fiatalok mellett ezúttal három légióst is láthatnak a szurkolók piros-kék színekben. Jó erőfelmérő lesz az új edző, a szerb Igor Szkocsovszki irányította Vasasnak, hogy a már nemzetközi szinten is - az Európa-kupában - pályára lépő szerb irányító Sznezsena Csolics, az Euroliga-múlttal is rendelkező rutinos bolgár bedobó Radoslava Bahvarova és a 193 centis fiatal amerikai Cassie Rochel trió vezetésével mire mennek a Vasas-nevelésű fiatalok.

Egy meccs marad vasárnapra, Győrbe látogat az újonc MTK (17.00). A másodosztályból feljutott kék-fehérek új szakvezetővel, a korábbi kiváló centerrel, Czigler Lászlóval a kispadon mutatkoznak be (17.00). A fővárosiaknál válogatottak jöttek-mentek , Nagy-Bujdosó Nóra távozása minden bizonnyal érzékeny veszteség, de több rutinos válogatott kosaras is érkezett a Városmajorba. Visszatért szülés után Semsei Barbara, s szerződtették az ugyancsak szülés után a pályára vissza térő Horváth Zsuzsát, Zsovár Orsolya pedig Sopronból érkezett. Koch Dórának lesz érdekes a szezonnytó, hiszen ő éppen Győrben pattogtatott legutóbb. Ezzel együtt azért a győri csapat tűnik esélyesnek.

Vármegyei szövetségek