Férfi NB I B: a 3. forduló beharangozója
29
Sep
2016
Férfi NB I B: a 3. forduló beharangozója
2016. szeptember 29.  |  03:08
Csütörtökön Sopronban kezdődik a férfi NB I B 3. fordulója. Keleten gyorsan, két nap alatt, pénteken és szombaton lemegy a kör, nyugaton viszont elnyújtják a fordulót az együttesek: csütörtöktől vasárnapig lesznek mérkőzések. Keleten a DEAC fővárosi vendégjátéka hozhat érdekes, izgalmas csatát, a nyugati csoportban pedig a Tehetséges Fiatalok - Győr összecsapáson két olyan együttes találkozik, amelyek a múlt hét végén nagy hátrányból fordítva diadalmaskodtak.

KELETI CSOPORT

Pénteken a MEAFC-Salgótarján (18.00) és a Vásárhelyi KS - MAFC (18.00) összecsapáson egyaránt a vendéglátó az esélyes. A miskolciak hazai pályán a jelek szerint jóval hatékonyabbak, mint idegenben. Molnár István vadonatúj, s a jelek szerint még nem teljesen összeálló nógrádi alakulatával szemben az egyetemi körcsarnokban a MEAFC esélyesebbnek tűnik.

A hazai környezetben a Tiszaújváros ellen hengerelő, majd Egerben is diadalmaskodó vásárhelyi együttes várhatóan érvényre juttatja majd a hazai pálya előnyét, s játékosai nagyobb tapasztalatát a MAFC fiataljai ellen, akiknek ráadásul a szerdai Honvéd elleni összecsapás is ott lesz a lábukban.

Szombaton a Dózsa György úti Simon János Kosárlabda Csarnok felé fordul a legnagyobb érdeklődés. A feljutásra aspiráló, jelentősen megerősödött, veretlen DEAC a Bp. Honvédhoz látogat (16.00). A Honvéd szerdán ugyan érvényre juttatta a papírformát a MAFC fiataljainak otthonában, ám a harmadik negyed után még hátrányban volt. Puskás Artúr próbálta pihentetni csapata kulcsembereit, de a hajrára újra csatába kellett dobnia őket. Kérdés, hogy mennyit vett ki a szerdai fellépés a szombati vendéglátókból.

A DEAC volt válogatott, rutinos, éveken át az élvonalban szereplő játékosokat felvonultató, több helyről összeverbuvált együttesének még idő kell, hogy játéka összeálljon. Az eddigi meccsein inkább a rutin, játékosai egyéni képességei révén nyerte meccseit a DEAC, csapatként még nem igazán állt össze - de az idő Ferenczi Tamás együttesének dolgozik. A Honvéd viszont eddig úgy látszik, hogy együtt van, s játékosait nyilván óriási bizonyítási vágy fűti egy olyan riválissal szemben, amelynek játékosainak többsége az előző évadban még egy osztállyal feljebb pattogtatott. Érdemes lesz kilátogatni e találkozóra.

Északkeleti ütközet lesz a szabolcsi megyeszékhelyen, ahol az élvonalból kieső, s legutóbb Debrecenben szoros csatában alulmaradó Nyíregyháza fogadja a Tiszaújvárosi Phoenix csapatát (16.30). A borsodiak azzal, hogy otthon nagy csatában legyőzték a MEAFC-ot, talpra állni látszanak azok után, hogy a nyitányon Hódmezővásárhelyen óriási pofonba szaladtak bele...Kérdés, vajon most idegenben a harcos vagy a gyámoltalan arcukat mutatják-e a tiszaújvárosiak, Előbbi esetben jó kis meccs lehet.

Érdekesnek ígérkezik az eddig nyeretlen Békés óbudai vendégjátéka (18.00). A viharsarkiak beragadtak a rajtnál, a Nyíregyházán elszenvedett vereségük elvben még belefért, hiszen a tavalyi elsőosztályú otthonában maradtak alul, ám a múlt héti végi hazai fiaskó a feljutó Nagykőrössel szemben már egyrészt meglepő és fájó a Békésnek, másrészt lehet, hogy hiányozni fog majd a végelszámolásnál. A Kaszások magabiztos győzelemmel kezdtek MAFC ellen, majd minimális különbségű vereséget szenvedtek Salgótarjában. Az eddigi eredmények alapján az óbudai gárda az esélyesebb, de ne feledjük: a Békés kerete jóval erősebb, mint amit a jelenlegi tabella mutat.

Harapós, kemény csapat a Nagykőrösi Sólymok együttese, amely az Egert látja vendégül (18.30). Az újonc előbb megnehezítette a DEAC dolgát, majd magabiztosan győzött Békésen. Az eddigi eredményeket figyelembe véve immár esélyessé lépett elő a nyeretlen, de Miskolcon, majd otthon a Hódmezővásárhellyel szemben is igen szoros meccsen alulmaradó egriekkel szemben.

NYUGATI CSOPORT

A hosszú nyugati hétvége nyitásaként csütörtökön a SMAFC fogadja az Alba Fehérvár fiataljait (18.00). A fehérváriak két sima vereséggel kezdtek, a soproni egyetemisták viszont egy hosszabbításos győzelemmel a Bonyhád ellen, majd kikaptak Pécsett. A sajátos atmoszférájú Krasznai-csarnokban a hazai együttes az esélyes.

Két mérkőzésre kerül sor pénteken. Az első meccsén Bonyhádon nagy verésbe beleszaladó Pápa a szintén nyeretlen Baja ellen próbál javítani (18.00). Kérdés, a vendég bajaiak hogyan dolgozzák fel azt, hogy a múlt hét végén a Tehetséges Fiatalok ellen egy már megnyert meccset veszítettek el. Hazai pályán a több jelentős élvonalbeli múlttal rendelkező pápai gárda tűnik esélyesebbnek.

A Sopronban elszenvedett hosszabbításos veresége után a Pápát hazai pályán könnyedén két vállra fektető Bonyhád a veretlen Oroszlányhoz utazik (19.00). Kérdés, a tolnaiak roppant harcos, kemény játékukkal, kellemetlen harcmodorukkal mennyire tudják kizökkenteni a szokott ritmusukban, stílusukban játszó oroszlányiakat, akiket a gyönyörű, új csarnokukban minden bizonnyal ismét sok szurkolójuk buzdít majd.

Szombaton is két meccsre kerül sor. Az MTK Törökbálint  a PVSK-Kronosz Kiadó csapatát fogadja  (17.00).  A hazai gárda szoros győri veresége ellenére is esélyesnek tűnik a még veretlen, de csupán 1 meccset játszó, s azon a SMAFC-ot saját megszokott környezetükben legyőző pécsi fiatalok ellen.

Akit érdekel, akár oda is érhet Törökbálintról Kamaraerdőre egy igen érdekesnek ígérkező találkozóra, a Győr vendégjátékára TF Budapest otthonában (19.30). A győrieknek nyilván óriási plusz erőt és energiát jelenthet majd, hogy hatalmas hajrával a múlt hét végén fordítani tudtak az MTK ellen. A hazaiak pedig hasonló nagy fordítást mutattak be Baján, veretlenek, tehát önbizalom dolgában a TF Budapest játékosai sem állhatnak rosszul.

Akik követik a másodosztály küzdelmeit, nem lepődnek meg azon, hogy vasárnap egy nyeretlen és egy veretlen csap össze a Budafok-Veszprém (17.00) összecsapáson. Azon viszont már annál inkább, hogy a hétvégi vendéglátó áll makulátlan mérleggel, a nyugati csoport előző győztese viszont eddig mindkét meccsét elveszítette. A budafokiak bíznak a jó sorozatuk folytatásában, a nyitányon még jókora pofonba belefutó veszprémiek viszont az Oroszlány elleni hazai meccsen már mutattak biztató jeleket, hatalmas hátrányt ledolgozva. A megerősödő Veszprém a jelek szerint kezd összeállni. Az eddigi eredmények és a tabella alapján a Budafok folytathatja jó sorozatát, de a veszprémiek két élcsapattal találkoztak, s játékuk ha lassan is, de kezd összeállni, így élvezetes meccsre van kilátás Budafokon.

Vármegyei szövetségek