Férfi NB I B: vendégsiker a zárt kapus rangadón
23
Sep
2016
Férfi NB I B: vendégsiker a zárt kapus rangadón
2016. szeptember 23.  |  21:29
Nézők nélkül is remek, izgalmas meccset játszott a nyugati csoport előző győztese, a Veszprém és az NB I B ezüstérmese, az Oroszlány. Hamar nagy előnyt szerzett a vendég együttes, s jó ideig tartotta a 10 pont körüli vezetését. A szívós Veszprém a záró szakasz közepén ledolgozta hátrányát, ám a hajrában az Oroszlány tudott újítani, s nagy csatában győzött.

HOYA Pannon Egyetem Veszprém - OSE Lions 86-89 (17-28, 20-19, 27-23, 22-19)

Mindkét csapat jelentős vérveszteséget szenvedett a bajnokság előtt. Veszprémből távoztak a Blaskovits fivérek és továbbra sem számíthatnak a rutinos Kámán Tamásra, az oroszlányiaktól pedig hosszú hónapokra kidőlt Horváth Márton. A szövetség technikai bizottságának döntése értelmében, miszerint a Vetési Albert Gimnázium tornacsarnoka alkalmas ugyan mérkőzés lebonyolítására, de csakis a záradékban megjelölt előírással, tehát az összecsapás nézők részvétele nélkül játszható le. Az indoklás kitér arra, hogy a tornaterem kiszolgáló létesítményeinek közelmúltbeli felújítása miatt azok, illetve a nézőtér megközelítésére szolgáló útvonalak nem állnak teljes körűen, továbbá megfelelően rendelkezésre.

A két csapat úgy kezdte a második fordulót, ahogy az elsőt befejezte. A nyitányon magabiztos győzelmet arató Oroszlány valósággal állva hagyta az első fordulóban, Törökbálinton nagy különbségű vereséget szenvedő, s most is tompán kezdő Veszprémet. Kiss Kornél (19/6 pont, 5 gólpassz) és Jestin Lewis (27/6 pont, 8 gólpassz) eredményessége révén 8-0-ra, 13-2-re, majd a negyed közepén 18-4-re vezetett a vendég OSE - ekkor tért magához a Veszprém. Jilling László (18/3 pont, 4 gólpassz) vezérletével egy 8-2-es "részhajrával" 10-en belülre kerültek a hazaiak. A szakasz hajrájában Varga Dániel(13 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz) villanásaival tartotta 10 pont körüli előnyét az OSE, a hazaiakat Körtélyesi Gergely (21/6 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) próbálta versenyben tartani.

A második szakasz elején ismét megugrott az OSE, a Veszprémet ekkor a fiatal Kálló Nándor (15/9 pont, 3/3 dupla. 3/3 tripla) tartotta versenyben. 39-25-es oroszlányi vezetés után egy 10-2-es rohammal - benne egy Körtélyesi triplával - 6 pontra feljött a Veszprém, de a vendégek újítani tudtak, s kerek 10 pontos előnnyel zárták a félidőt.

A második félidő eleje Lewis és Helmeczi András (12 pont) dobópárbaját hozta. Állandósította tízen túli előnyét az OSE, sőt Zsíros Péter (11/6 pont) triplájával a negyed közepén 16 pontra nőtt a hazai hátrány. A szakasz második fele a támadásban nagyot javuló Veszprémé volt, amelyben több játékos is meg-megvillant, s a szakasz végén 6 pontra feljött. A 4. negyedben már 10 alatt volt a Veszprém hátránya. A szakasz közepén előlépett a két rutinos játékos, Simon László (12 pont, 5 szerzett labda, 3 gólpassz) és Körtélyesi. Kettejük vezetésével, valamint az extrán teljesítő Kálló triplájával egy 10-2-es rohamot vezetve ledolgozta hátrányát a Veszprém. Lewis egy 9-2-es vendég rohamot vezényelt, s a 7 pontos előnyből hármat megtartott, s egy remek meccsen idegenben nyert az Oroszlány.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun2n_406

Vármegyei szövetségek