Beindul a nagyüzem a női második vonalban
23
Sep
2016
Beindul a nagyüzem a női második vonalban
2016. szeptember 23.  |  04:44
Egy előrehozott találkozóval már a múlt hét végén megkezdődött a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság, ám az érintett együttesek nagy többsége most hétvégén kezdi meg szereplését a 2016-17-es évadban.

Keleti csoport

Az előző kiírás döntőjének vesztese, a Nyíregyháza az NKE csapatát fogadja szombaton délután (17.00). Egyértelműen a hazaiak az esélyesek, bár a közszolgálatiak az előző évad során folyamatosan fejlődtek. Az előző évadban a mezőny alsó régiójában szerepelt a MAFC és a Kiss Lenke KS, az első fordulóban az a nagy kérdés, melyik együttes hogyan erősített, s hol állt össze jobban az új csapat (18.00).

Vasárnap az előző kiírás bajnokának, az élvonalba feljutó MTK-nak a második számú alakulata Kecskeméten kezdi meg a szereplését (17.00). Ugyanezen a napon a Nyíregyházi Kosársuli együttese újra pályára lép, a második fordulóból előrehozott mérkőzésen a DEAC vendégeként Debrecenben (18.00).

Nyugati csoport

Egy meccset már a múlt hét végén lejátszottak, s az előrehozott találkozón a BEAC fiataljai (képünkön) elég egyoldalú meccsen 120-45-re verték a tataiakat. A hétvégi nagyüzem pénteken kezdődik, Nagykanizsán. Egy egy újonc látogat a Kanizsai Vadmacskákhoz, a fehérvári Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia együttese (18.30). Érdekesség, hogy a fehérvári fiatalok éppen névadójuk szülővárosában kezdik meg szereplésüket felnőtt szinten. Szombaton délelőtt a szombathelyi egyetemi együttes a PINKK második csapatát fogadja (11.00). Vasárnap délután Szigetszentmiklóson is elkezdődik a szezon, a bajai együttes látogat a BKG DSE csapatához (17.30).

Vármegyei szövetségek