Férfi NB I B: a 2. forduló beharangozója
23
Sep
2016
Férfi NB I B: a 2. forduló beharangozója
2016. szeptember 23.  |  03:43
Hét végén a második fordulóra kerül sor a férfi NB I B-ben. Több igen érdekesnek ígérkező összecsapást rendeznek a fordulóban, keleten és nyugaton egyaránt lesz egy-egy olyan összecsapás, amelyet akár a csúcsrangadó jelzővel is illethetünk.

Keleti csoport

Péntektől egészen jövő szerdáig húzódik a 2, forduló a keleti csoportban. Pénteken két meccset rendeznek. A nyitányon Miskolcon nagy küzdelemben alulmaradó Eger azt a Vásárhelyi Kosársulit fogadja (17.30), amely kiütéses győzelemmel kezdett a Tiszaújváros ellen. A tiszaújvárosiak pedig megyei rangadón (18.00) éppen az egrieket legyőző MEAFC ellen próbálnak javítani, de ehhez nyilván Drahos Gáboréknak is lesz egy-két szavuk.

Szombaton szomszédházi csúcsrangadóra kerül sor Debrecenben, ahol a zászlajára nyíltan a feljutást, mint célt kitűző, a nyitányon az újonc Nagykőrös otthonában a vártnál valamivel nehezebben, de diadalmaskodó DEAC-hoz az élvonalból kieső, s a Békés ellen egy küzdelmes rangadót megnyerő Nyíregyháza látogat (17.00). Ez már önmagában is garancia lehet egy érdekes összecsapásra, ám a találkozó ezen túlmenően is pikáns lesz, hiszen a debreceni szakvezető Ferenczi Tamás éveken át dolgozott a szabolcsi megyeszékhelyen, Lajsz Gergely, Kósa Tamás és a rutinos Brane Savic pedig éppen Nyíregyházáról igazolt a debreceniekhez. A DEAC tűnik esélyesebbnek.

A másik szombati meccsen a nyáron szinte teljesen átalakuló, s a nyitányon a Honvéd otthonában alulmaradó Salgótarján a MAFC fiataljait összességében magabiztosan legyőző Óbudai Kaszásokat fogadja (18.00) - bármi megtörténhet.

Vasárnap a DEAC-ot nem kis meglepetésre megszorongató újonc Nagykőrös Békésre látogat (16.00). A Nyíregyházán nagy csatában alulmaradó Calle Pubfood Békés a favorit, viszont a Nagykőrös - ahogy a nyitányon - ismét az esélytelenek nyugalmával, felszabadultan játszhat, ebből is kerekedhet egy jó kis meccs. Jövő szerdára maradt a MAFC-Honvéd örökrangadó (18.30), amelyen még a Hauszmann utcában is a vendégcsapat az esélyes A MAFC fiataljainak voltak jó periódusai Óbudán, de szünet után már nem volt esélyük, a Honvéd viszont erős 3. negyedével biztosan fektette két vállra a Salgótarjánt.

Nyugati csoport

Nyugaton a forduló nagy részét - négy összecsapást - már pénteken lejátsszák a csapatok, két meccs vasárnapra marad.

A nyitányon meglepetésre Budafokon alulmaradó Baja hazai pályán próbál javítani, de nehéz dolga lesz. Az első fordulóban a fehérváriakat 40-es zakóval hazaküldő Tehetséges Fiatalok Budapest gárdája látogat a tésztás halászlé (fő)városába (17.00).

Veszprémben ellenkező előjellel készül a hétvége nyugati csúcsmeccsére az előző évadban a csoportot megnyerő, s elvben tovább erősödő, de a bajnoki nyitányon Kámán Tamás nélkül Törökbálinton óriási verésbe beleszaladó HOYA Pannon Egyetem Veszprém, valamint az osztály előző évadbeli döntőjét elveszítő, viszont a bajnoki nyitányon a győrieket szünet után felőrlő, s új csarnokában magabiztos győzelmet arató oroszlányi OSE Lions (17.00). Kérdés, vajon Kámán rendelkezésére áll-e már Mérész Csaba vezetőedzőnek, valamint az is, mennyire sikerült a súlyos vereség után a veszprémi szakvezetőnek rendet tenni játékosai fejében.

Abszolút kiszámíthatatlan, hogy a nyitányon Sopronban a kezéből a győzelmet kiengedő, s hosszabbítás után alulmaradó Metal Work Bonyhádi KSE mire megy a nyitó fordulóbeli meccsét elhalasztó, Kálmán Lászlóval erősítő Pápai KC ellen (19.00).

Érdekesnek ígérkező mérkőzésre kerül sor Győrben. Az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC a nyitányon egy félidőn át remekül tartotta magát az előző kiírás döntője vesztesének otthonában, Oroszlányban, ám a szünet kizökkentette addigi jó ritmusukból Gombás Gáborékat, így simán alulmaradtak. Most az ellen az MTK-Törökbálint ellen javíthatnak (19.00), amely parádésan kezdte a bajnokságot, szinte kiütve a veszprémieket.

Vasárnap kora délután az Alba Fehérvár fiataljai a Tehetséges Fiatalok otthonában elszenvedett 40 pontos fiaskó után a nyitó fordulóban a Baját váratlanul magabiztosan legyőző Budafok ellen próbálnak javítani (15.00).

A pécsi fiatalok - PVSK-Kronosz Kiadónéven most mutatkoznak be a bajnokságban, méghozzá a minden bizonnyal lélekben erősödő, a nyitányon a Bonyhád ellen szinte a sírból hosszabbításra mentett, s a túlórában diadalmaskodó SMAFC-NYME ellen (18.00). Mivel nem nagyon van viszonyítási alap, ez a meccs is abszolút kétesélyes.

Vármegyei szövetségek