Horváth Zoltán Emléktorna az Arena Savariában
23
Sep
2016
Horváth Zoltán Emléktorna az Arena Savariában
2016. szeptember 23.  |  02:12

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. 2016. szeptember 23-24-én rendezi meg az Arena Savariában a VII. Horváth Zoltán Nemzetközi Kosárlabda Emléktornát. A torna célja a 2009-ben tragikus autóbalesetben elhunyt Horváth Zoltán emlékének ápolása, és a Falco KC részére megfelelő felkészülési mérkőzések biztosítása.

A Horváth Zoltán Emléktornák hagyományosan magas színvonalúak szoktak lenni, az idei sem lesz másképp, hiszen itt lesz a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK, a szlovák bajnokság ezüstérmese a Komarno és a tavalyi bajnokság negyedik helyezettje az Atomerőmű SE is.

A tavalyi bajnokság nem sikerült túl jól a sárga-feketéknek, hiszen a pontvadászat végén csak a 9. helyen szerénykedtek. Ennek megfelelően jelentősen át is alakult a csapat, vezetőedzői posztra - a 2008-es „aranykovács" - Szrecsko Szekulovics érkezett. A magyar magból maradt Váradi Benedek, Simon Kristóf, Bognár Kristóf, és Hódi Patrik, valamint érkezett hozzájuk Tóth Norbert Körmendről és Kovács Péter Szolnokról. A légiós gárda teljesen lecserélődött: Ray Turner (5-ös posztra), Aliaksandr Pustahvar (4-es posztra), Darrin Govenst (2-3-as posztra), Lester Medford (1-es posztra) igazolt a szombathelyiekhez.

Augusztus elején kezdte el az alapozást a Falco. Szrecsko Szekulovics csak a fiatalokkal tudott gyakorolni, hiszen Váradi Benedek, Kovács Péter és Tóth Norbert a magyar, míg Aliaksandr Pustahvar szeptember 17-ig a fehérorosz válogatottban játszik. A három amerikai légiós pedig szeptember első felében csatlakozott a csapathoz.

Az emléktornán megkoszorúzzák Horváth Zoltán emléktábláját, amelyen részt vesz családja is. Szombathely Megyei Jogú Város támogatja a rendezvényt, amellyel méltó módon kívánnak emléket állítani „Cecének", az „Égi Centernek."

Fontos információ még a nézők részére, hogy a torna végén (szombati nap), három értékes nyereményt sorsolnak ki a szervezők, amit a megváltott belépőjegyekkel lehet megnyerni.



A torna programja:

2016. szeptember 23. péntek:

16:30 I. mérkőzés: Szolnoki Olaj KK - BC Komarno (SVK)

18.15 Megemlékezés-koszorúzás

18.30 Megnyitó

19:00 II. mérkőzés: Atomerőmű SE - Falco KC Szombathely

2016. szeptember 24. szombat:

15:30 III. mérkőzés: a harmadik helyért

18:00 IV. mérkőzés: a döntő

19:45 Eredményhirdetés, nyereménysorsolás

Különdíjak:

MVP díj (IBM pont alapján)

Legjobb hazai játékos

Legjobb center

Kapunyitás a mérkőzés előtt egy órával!

A tornára a Falco KC éves bérletei nem érvényesek!

A mérkőzés jegybevételének 10%-a a Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány javára kerül felajánlásra!

Napi belépőjegy árak:

Diák, nyugdíjas: 500,- Ft

Felnőtt: 1.000,-Ft

A napi belépőjegy egy napra, két mérkőzésre érvényes.

Vármegyei szövetségek