Izgalmas mérkőzésekkel rajtol az NB I B.
16
Sep
2016
Izgalmas mérkőzésekkel rajtol az NB I B.
2016. szeptember 16.  |  22:44
Pénteken kezdetét veszi a férfi, szombaton pedig egy előrehozott mérkőzéssel a női másodosztály küzdelemsorozata. Az előző kiírás döntőseinek szereplését - a férfi illetve a női finálé veszteseiét, akik maradtak a másodosztályban - nyilván kiemelt figyelem kíséri majd, így a szezon előtt kicsit körülnéztünk a nyíregyházi női és az oroszlányi férfi csapat háza táján.

Az edzőket kérdeztük:

- A mag megmaradt - tájékoztatta honlapunkat Farkasinszki Gyuláné, a Nyíregyházi Kosársuli csapatának edzője. - Papp Klaudia, Páll Vivien és Farkasinszki Orsolya továbbra is csapatunkat erősíti.A szakvezető hozzátette: Lizák Kitti, aki nem tudja a magas szintű kosarazást és a tanulást együtt megoldani, a külföldre távozó Popenko Alexandra, valamint az előző szezon hajrájára igazolt Kiss Gabriella nélkül kezdte meg a csapat a felkészülést augusztus közepén. Úgy tűnik, a főiskolára nem jelentkezett olyan kosaras lány, aki jelentős erősítést jelenthetne a csapatnak, így várhatóan az eddigieknél nagyobb szerepet kapnak majd a helyi utánpótlás korú, augusztus eleje óta edző játékosok, akiknek ez az évad remek lehetőség lehet a bizonyításra - annak idején Papp Klaudia is így kezdte, s a korosztályos válogatottságig vitte.... A cél elsődlegesen a keleti csoportban a legjobb négy közé jutás, s ha ez sikerül, onnan bármi megtörténhet...

Az előző évadban elsőbálozó felnőtt edzőként jókora meglepetésre a másodosztály döntőjébe vezette az OSE Lions csapatát Vavra András. A most következő szezonnak gyönyörű, új otthonban, némiképp átalakított kerettel vág neki az oroszlányi gárda.



Vavra András honlapunk kérdésére elmondta, a keretben történt változások után reményei szerint egy az előző évadban látottnál dinamikusabb, lendületesebb, gyorsabb kosárlabdát játszó csapatot láthat majd a népes oroszlányi közönség a gyönyörű új csarnokban.A szezonnak nekivágó együttes jelentősen megfiatalodott az előző évad csapathoz képest - amelyből ketten, Ughy Albert, valamint Tanács Attila Vavra szakmai stábjához csatlakoztak. A centersorban a fiatal Zrínyi Viktor kivételével teljes vérfrissítésre került sor. A tavalyi légiós, a szerb középjátékos, Nikola Vujovics távozott, most egy amerikai kosaras a külföldi az oroszlányi oroszlánoknál, név szerint Jestin Lewis, aki Vavra szerint egyes és kettes poszton egyaránt bevethető lesz. Érkezett még Horváth Márton Kaposvárról, Varga Dániel Hódmezővásárhelyről, Zsíros Péter, valaint az 1998-as születésű Kovács Gábor Szolnokról.

Az OSE Lions szakvezetője újfent megerősítette: szeretne az előző szezonban látottnál lendületesebb, gyorsabb kosárlabdát játszó csapatot látni a pályán. Ennek megfelelően próbált igazolni a gárda, s ehhez az alapanyag tökéletes. Nem nagy nevekben, hanem csapatban gondolkodtak Oroszlányban. Próbáltak stílusokban, hozzáállásukban egymáshoz jól illeszthető játékosokat szerződtetni. A hivatalosan meghatározott cél a bajnokságban a legjobb négy közé kerülni - Oroszlányban három éves tervet vázoltak, de a tavalyi döntővel jócskán felülmúlta a gárda az elvárásokat. Vavra amondó, csapatával megpróbál előrelépni, azaz a tavalyi finálé, s második hely után fiaival cél a másodosztály megnyerése.

Vármegyei szövetségek