Nyilatkozatok az Eb-kijutás után
15
Sep
2016
Nyilatkozatok az Eb-kijutás után
2016. szeptember 15.  |  15:35
A magyar férfi kosárlabda-válogatott tegnap 68-65-re legyőzte idegenben Luxemburgot, ezzel öt kör után is százszázalékos, és a hátralévő eredményektől függetlenül csoportgyőztesként jutott ki a jövő évi Európa-bajnokságra. A találkozó után a két szövetségi kapitány és Keller Ákos nyilatkozott a sajtótájékoztatón.

Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: - Először is köszönöm Luxemburgnak, remek házigazda volt. Gyönyörű szép ország, nagyon kedves emberekkel, a luxemburgi szövetség pedig mindent megtett, hogy jól érezzük magunkat a pályán kívül. Tudtuk, hogy kemény, szoros meccs lesz, Luxemburg eddig soha nem adta fel, mindenki ellen visszakapaszkodott akkor is, amikor nagy hátrányban volt. Jól játszott az ellenfél, nekünk pedig nehéz volt, mert a legutóbbi négy meccsünkön a maximumot nyújtottuk. Ráadásul tudtuk már, hogy kint vagyunk az Eb-n, mert láttuk, hogy a britek megverték Macedóniát, de természetesen mindenáron nyerni akartunk ma is. Gratulálok a saját csapatomnak, és Luxemburgnak is, sok sikert kívánok nekik a jövőben. Boldogok vagyunk, de van még hátra három nap, nem fogunk azon gondolkozni, hogy már kijutottunk, szombaton még lesz egy fontos meccsünk. Szeretném, ha minél több magyar játékos megmutatná, hogy hol van a helye, és szeretném, ha támogatná mindenki a magyar játékosokat a pályára mozgalmat.

Ken Diederich, a luxemburgi válogatott szövetségi kapitánya: - Sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk, egy kicsit csalódott vagyok emiatt, de számunkra már az is egyfajta elismerés, hogy egy ilyen erős ellenfélnek így megnehezítettük a dolgát. Ugyanez volt Macedónia és Nagy-Britannia ellen is. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, ez egy olyan kis országnak, mint Luxemburg, hatalmas szó. Úgy gondolom, nagyszerű munkát végeztünk az utóbbi hetekben, egytől egyig mindenki, a játékosok és a szakmai stábom egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy a későbbiek során fogunk még meccseket nyerni. A magyar csapatnak természetesen gratulálok, biztos vagyok benne, hogy az első 15-20 csapat között fognak végezni a jövő évi Eb-n.

Keller Ákos, a magyar válogatott centere: - A párharc első mérkőzése után sem vettük félvállról a találkozót, nem becsültük le Luxemburgot. Egyszerűen annyi történt, hogy nagyon fáradtak voltunk, hiszen ez már az ötödik meccsünk volt, ráadásul három egymás után idegenben. A hazaiak sok gyors kosarat szereztek, sajnos a védekezésünk nem úgy működött, ahogy elterveztük, a palánk alatt is gondjaink akadtak, túl sok támadó lepattanót engedtünk nekik, ezért is lett olyan szoros a vége. Most dobtunk talán a leggyengébben a selejtezősorozatban, de a lényeg, hogy nyertünk, most csak ez a fontos. Nagyon boldogok vagyunk, hogy kijutottunk az Eb-re.

A magyar csapat ma reggel indult vissza Luxemburgból, Varsó érintésével érkeznek meg Váradiék Budapestre, ahonnan azonnal buszoznak is tovább a szombati mérkőzés helyszínére, Szolnokra.

Vármegyei szövetségek