Remek körülmények között készül a válogatott Luxemburgban
13
Sep
2016
Remek körülmények között készül a válogatott Luxemburgban
2016. szeptember 13.  |  15:58
A magyar férfi kosárlabda-válogatott 88-80-as londoni győzelmével karnyújtásnyira került az Európa-bajnokságtól. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány azt mondja, a hátralévő két mérkőzést is meg akarja nyerni csapata, hogy 6/0-s mérleggel zárja a sorozatot.

- Köszönöm, hogy ilyen sok magyar szurkoló buzdított minket Londonban, ez jól esett a csapatnak, Ferencz Csaba teljesítményén is meglátszott, hogy „hazai környezetben” érezte magát. Ezen kívül szeretném megköszönni a játékosok mellett a szakmai stáb munkáját is, az érdem az övék is, nélkülük biztos nem sikerült volna. A csoda kapujába értünk, de a küszöböt még át kell lépni. A hátralévő két mérkőzésen is mindent megteszünk, és a maximumot fogjuk kihozni magunkból - mondta Ivkovics.

A csapatkapitány, Vojvoda Dávid azt emelte ki, hogy ismét bebizonyították, hogy igazi csapat, igazi család a magyar válogatott.

- Igazából egész meccsen futottunk az eredmény után, de egy percig nem hittük azt, hogy kikaphatunk. Ez abszolút mutatja a csapat tartását, karakterét, és ez a pár mérkőzés bebizonyította, hogy nekünk igenis ott van a helyünk a jövő évi Európa-bajnokságon. Ez a 4-0 nem véletlen, az edzőmérkőzések után mindenki szidott minket, hogy milyen gyengék vagyunk, de nem véletlenül játszottunk olyan kemény ellenfelekkel. Sok edzésünk és sok utazásunk volt, de meg lett az eredménye - mondta Vojvoda.

A csapat vasárnap kora reggel indult is tovább Luxemburgba, a következő Eb-selejtező helyszínére. A hosszú utazás után regenerálódás, és pihenés szerepelt a programban, vasárnap pedig reggeli után városnézésre indultak a gyönyörű napsütéses időben Eilingsfeldék, majd este már a Coque Arenában edzettek. A sportkomplexumban egyébként korábban fellépett John Lennon, de járt már ott a Dalai Láma is.

A körülményekre semmi panasz nem lehet, a szálloda minden igényt kielégít, az itteniek nagyon kedvesen fogadták a csapatot.

Vármegyei szövetségek