Streetball: ismét kitett magáért Nyíregyháza
13
Sep
2016
Streetball: ismét kitett magáért Nyíregyháza
2016. szeptember 13.  |  01:41
Kegyeibe fogadta az időjárás a nyíregyházi streetball résztvevőit, igazi nyári időben lephették el a Kossuth teret tegnap az OTP Junior adidas streetball szabadtéri kosaras rendezvény résztvevői.

Évente egyszer a Kossuth téri kávézóból, fagyizóból érdekes kosaras forgatagban gyönyörködhetnek a nyíregyháziak. Tegnap is a különböző korosztályokban összesen közel hatvan csapat lépett pályára, köztük ukrán és lett vendégek, akik a rendezvényen való részvételt összekötötték a debreceni 3x3-as U18-as Európa-bajnokság megtekintésével.

A rendezvényen 10 speciális olimpiai csapat is játszott, népszerű volt a Millió forintos kéz elnevezésű dobóverseny, s a zsákoló viadal is. A senior kategóriában a főszervező, a nyíregyházi ikon, a korábbi sokszoros válogatott Sitku Ernő is pályára lépett.

Szombaton az idei utolsóelőtti rendezvénynek Kecskemét ad otthont, az eredetileg meghirdetett helyszíntől eltérően a belvárosban. Egy hétre rá pedig 24-én a Kosárlabdázás napján következik a záró rendezvény a Városligetben, ahol majd a különböző ügyességi versenyeken a korábbi rendezvények győztesei mérik össze tudásukat.

Érdeklődni s nevezni a jól ismert www.streetballnet.hu oldalon lehet.

Vármegyei szövetségek