A Team Budapest a negyeddöntőben búcsúzott
10
Sep
2016
A Team Budapest a negyeddöntőben búcsúzott
2016. szeptember 10.  |  01:48

Nyert helyzetből vesztette el a Belgrád elleni negyeddöntőt a World Tour Masters debreceni állomásán a Team Budapest néven szereplő, lényegében a magyar válogatottnak tekinthető együttes (Mohácsi Máté, Bíró Olivér, Ivosev Tamás, Kerpel-Fronius Balázs). A mieink 16-11-re is vezettek, ám nem sikerült megtartani az előnyt, a hajrában elfogyott az erő. A szerb rivális három kétpontossal egalizált, a játékvezetők ekkor erősen véleményes személyi hibát ítéltek ellenünk, ami a csapatfaultok miatt két büntetőt jelentett, mellyel gyakorlatilag el is dőlt az összecsapás (20-17).

A legjobb nyolc között az első két kiemelt könnyedén jutott tovább holland, illetve szlovén ellenfeleikkel szemben, az egyetlen meglepetést a horvát Split szerezte, amely kőkemény mérkőzésen 18-11-re legyőzte a negyedik helyen rangsorolt brazil Sao Paulót.

Az első elődöntő inkább hozott látványos kosárlabdát, mintsem óriási izgalmakat, hiszen az Egyesült Arab Emírségek-beli, ám újvidéki játékosokból álló Novi Sad al-Vahda leradírozta a magyarokat kiejtő Belgrádot (21-11), és a második kiemelt Ljubljana is győzött a Split ellen (21-16). A világelső tornagyőzelmét semmi sem veszélyeztette, végül nem várt különbséggel, 21-12-re diadalmaskodott.

A végeredmény: 1. Novi Sad al-Vahda (Egyesült Arab Emírségek-beli), 2. Ljubljana (szlovén), 3. Belgrád (szerb), 4. Split (horvát), 5. Sao Paulo DC (brazil), 6. Budapest (magyar), 7. Amsterdam (holland), 8. Kranj (szlovén), 9. Debrecen (magyar), 10. Dnipro (ukrán), 11. Bordeaux (francia), 12. Berlin (német)

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek