Megérkezett Londonba a férfi válogatott
09
Sep
2016
Megérkezett Londonba a férfi válogatott
2016. szeptember 9.  |  20:38
A magyar férfi kosárlabda-válogatott szerdán idegenben győzte le (66-76) Macedóniát, ezzel három kör után továbbra is hibátlanul vezeti az Eb-selejtezők G-csoportját. Az már csak hab a tortán, hogy a macedón válogatott tétmérkőzésen hazai környezetben több mint 13 éve nem talált legyőzőre. Ez a bravúreredmény utoljára Németországnak és Horvátországnak sikerült, még a 2003-as Európa-bajnoki selejtezőkön, de mindkétszer kisebb arányú győzelem született, mint szerdán Kavadarciban.

Sztojan Ivkovics együttese tegnap délelőtt indult vissza a szkopjei repülőtérre, ahonnan Bécsbe repült vissza. A szövetségi kapitány segítője, Pór Péter edző már a macedón fővárosban elkezdte a scoutingot a szombati mérkőzésre készülve.

- Sikerült jól felkészülnünk a csoport egyik favoritjának tartott macedón válogatottból. Nagyon jól védekeztek a srácok szerdán, elsősorban ez volt a győzelmünk kulcsa - emlékezett vissza a történtekre Pór Péter. - Már az első félidő is rendben volt, ám akkor még nem ültek annyira a dobásaink, mint aztán a szünet után. Jó volt látni, hogy nagyon együtt volt a csapat, végig kezünkben tartottuk a meccset. A kritikus pillanatokban, amikor ránk jött az ellenfél, mindig akadt valaki, aki egy jó védekezéssel, fontos lepattanó megszerzésével, labdaszerzéssel, vagy éppen kosárszerzéssel lendítette át a társaságot a kisebb holtponton. Most több szituációban is visszaköszönt az, amit a felkészülési időszakban begyakoroltunk, a fiúk nagyon jól reagáltak a stresszes helyzetekre. Nagy lépést tettünk ezzel az Eb-re való kijutás felé, de szombaton legalább ennyire kemény meccs vár ránk a britek ellen. Teljesen más ellenfélről van szó, ők nem egy kontrollált játékot játszanak, sokkal atletikusabbak, nagyon gyorsak, de ha rájuk tudjuk erőltetni a saját játékunkat, ahogy tettük azt az eddig mindhárom találkozón, akkor sikerülhet az újabb bravúr.

A londoni gép több mint egy órás késéssel indult el Schwechatról, majd a brit fővárosban még másfél óra buszozás várt a nemzeti csapatra. Mindenkit megviselt a hosszú túra, így a tervezett péntek esti videózás a késői érkezés miatt elmaradt. Bár a hotelben nehezen akartak a magyar válogatott számára termet és használható televíziót biztosítani a videózásra, hosszas győzködés után végül sikerült megoldani a problémát.

A magyar válogatott ma este edz a mérkőzés helyszínén, holnap pedig 19.30-tól csap össze Nagy-Britannia legjobbjaival.

Vármegyei szövetségek