3×3 World Tour Masters Debrecenben
09
Sep
2016
3×3 World Tour Masters Debrecenben
2016. szeptember 9.  |  01:01
A hetedik kiemelt Team Budapest bejutott a legjobb nyolc közé a 3×3 World Tour Masters debreceni fordulójának első napján. A tunéziai csapat helyett az utolsó pillanatokban beugró Team Debrecen viszont hiába küzdött nagyot esélyesebb ellenfeleivel szemben, végül búcsúzni kényszerült a tornától.

Hatalmas érdeklődés övezte a 3×3 World Tour Masters első játéknapjának összecsapásait. Az együttesek négy hármas csoportba lettek sorolva, melyekből kettő kvalifikálhatta magát a csütörtöki egyenes kieséses szakaszra. A Mohácsi Máté, Bíró Olivér, Ivosev Tamás és Kerpel-Fronius Balázs alkotta Team Budapest a második kiemelt Ljubljanával mérkőzött meg először, akik hamar nagy előnyre tettek szert, de végül csak minimális különbséggel tudtak nyerni (18-21). A csoport harmadik tagja, az ukrán Dnipro sem ígérkezett könnyű ellenfélnek, de az első számú magyar csapat esélyt sem hagyott nekik (21-9). Mivel a csoport utolsó találkozóján a szlovénok érvényesítették a papírformát, és 17-14-re legyőzték a Dniprót, eldőlt, hogy a Team Budapest csoport másodikként bejutott a legjobb nyolc közé.

A Nagy Szabolcs, Bihari Máté, Koma Dániel és Kovács Ádám alkotta „beugró csapat" nem tudott csodát tenni, mivel csoportjából a negyedik kiemelt Sao Paolo és az ötödikként rangsorolt Amsterdam jutott tovább. Az első meccsükön azonban majdnem meglepték holland ellenfelüket, és bátor játékot mutatva végig egyenrangú ellenfelei voltak riválisuknak, de végül 18-15-re alulmaradtak. A brazilok ellen már korán jelentős hátrányba kerültek Nagy Szabolcsék, viszont erejüket mutatja, hogy a negyedik kiemelt sem tudta elérni a 21 pontot a tíz perc lejárta előtt (10-18).

A másik két csoportban sem történt különösebb meglepetés, a legjobb nyolc közé az első hét kiemelt bejutott, mindössze a nyolcadikként rangsorolt Bordeux volt kénytelen búcsúzni. A Team Budapest a csoportját hatalmas fölénnyel nyerő Belgráddal találkozik, akik német ellenfelüket 21-6-ra, míg a harmadik kiemelt szlovénokat 21-9-re győzték le. A magyarok negyeddöntős mérkőzése 17:45-től kezdődik, de a szerdai nap tapasztalatai azt bizonyítják, hogy érdemes időben érkezni. A torna döntőjét 21 órától rendezik.

Forrás: debka.hu  

Vármegyei szövetségek