Emlékmeccs Győrben - 3 éve történt a tragikus buszbaleset
07
Sep
2016
Emlékmeccs Győrben - 3 éve történt a tragikus buszbaleset
2016. szeptember 7.  |  15:32
Ma három éve, hogy a győri női kosárlabdacsapat szörnyű autóbusz tragédiájában életét vesztette Tapodi Péter és Fűzy Ákos. A tragédiáról a győri klub minden évben mérkőzéssel emlékezik meg.

Idén az ellenfél az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Szerbia egyik élcsapata, a Crvena Zvezda lesz, ennél a klubnál dolgozik az a Natasa Kovacsevics, aki a játékosok közül a legsúlyosabb sérülést szenvedte el a tragikus balesetben: bal lábát térd alatt amputálni kellett. Kovacsevics ebben a klubban nevelkedett, tavaly egy speciális protézissel vissza is tért, az Eb gálameccsén is játszott, de úgy tudni azóa visszavonult, s vezetőként segíti a Zvezdát, amely a nevelőegyesülete.

A Zvezda csütörtökön 18 órakor játszik a győriekkel az egyetemi csarnokban, s Kovacsevics is ott lesz a találkozón, amelynek kapcsán a tervek szerint a két klub stratégiai együttműködési megállapodást köt majd egymással.

Fűzy András, a győri klub társadalmi elnöke ezek mellett azt is elmondta, hogy a csütörtöki meccsen - ahogyan a tragédia évfordulóján rendezett eddigi összes találkozón - a klub nem szed belépődíjat, viszont arra kéri az érdeklődőket, hogy vigyenek magukkal egy-egy labdát - legyen az bármilyen is, s a klub majd szétosztja azokat a város óvodái között.

Fűzy írt egy dalt, amelyben a két, a balesetben elhunyt szakember mellett a klub tavaly elhunyt ügyvezetőjére, Balogh Gyulára is emlékezik. A dalból videoklip készült, amely ma 14 óra 1 perckor - három éve ekkor állt meg a balesetet szenvedettek órája - kerül fel a youtube-ra. A jogdíjat az elhunytak családjainak ajánlják fel.

A dalt ezen a linken lehet majd elérni: https://youtu.be/c6l4KJbIefg

Vármegyei szövetségek