Szerdán folytatódnak az Eb-selejtezők
06
Sep
2016
Szerdán folytatódnak az Eb-selejtezők
2016. szeptember 6.  |  21:07
Damjan Sztojanovszki kidőlt a hazaiaktól, Ivkovics pokoli hangulatra és teltházra számít.

Sopronból busszal indult útnak a magyar férfi kosárlabda-válogatott a Schwechatra, ahonnan szakadó esőben szállt fel a mieink gépe Macedóniába, az első idegenbeli Eb-selejtezőnk helyszínére. A csapat délben szerencsésen megérkezett a szkopjei Nagy Sándor Repülőtérre, ahonnan egy órás buszozás várt Vojvodáékra Kavadarciig.

Ebéd, csendes pihenő, majd videózás szerepelt a programban, este pedig, 20.30-tól, a szerdai mérkőzés kezdési időpontjában edzést tart Sztojan Ivkovics a négyezer férőhelyes Aréna Jasminban.

Vojvoda Dávid ugyan belázasodott, Hanga Ádámnak pedig az Achillese fáj, de egyikük játéka sincs veszélyben. Nem úgy a macedónoknál Damjan Sztojanovszkié, akinek londoni sérülése nem jött rendbe, így a helyére a mindössze húszéves Adem Mekicset hívta be Dragan Raca szövetségi kapitány.

Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: A holnapi egy élet-halál meccs lesz a macedónok számára. Ők a csoport favoritjai, csak eddig nem úgy jöttek össze nekik az eredmények, ahogy azt szerették volna. Most viszont kétségünk se legyen afelől, hogy hazai pályán mindent elkövetnek majd azért, hogy legyőzzenek minket. Tele vannak jó játékosokkal, kiváló dobókkal, nagyon figyelnünk kell a védekezésre. Egy kis csarnokban játszunk, ahol biztosan teltház és pokoli hangulat lesz holnap. Eddig jól állunk, szépen hoztuk az első két meccset. Nagy kérdés azonban, hogy téthelyzetben, idegenben mire lesz képes a csapat. A felkészülési időszakban már voltunk hasonló szituációban, amikor sokat utaztunk és sokat játszottunk idegenben, de azért a holnapi mégiscsak más lesz.

Vármegyei szövetségek