Férfi válogatott: vasárnap is elmaradt a meglepetés
07
Aug
2016
Férfi válogatott: vasárnap is elmaradt a meglepetés
2016. augusztus 7.  |  17:17
Kora délelőtt lezárta montenegrói hétvégéjét a magyar férfi kosárlabda válogatott. A mieink három nap alatt háromszor találkoztak a helyiekkel, ezúttal mindkét gárdában főleg azok kaptak lehetőséget, akiknek az első két meccsen kevesebb szerep jutott.

Álmosan, megilletődötten kezdték a mieink a meccset, az elején összeszedett hátrányunk megmaradt a végéig, ezúttal sem tudtunk meglepetést okozni, érvényesült a papírforma, és harmadszor is Montenegró győzött.

Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: - A három nap alatt mindenki lehetőséget kapott, voltak nagyon szép pillanatok, de tudjuk jól, hogy vannak hibáink is. Ez persze normális. A Magyarországon játszó játékosaink most szembesültek azzal, hogy milyen sebesség és erő jellemzi az elit csapatokat. A mai meccsen Wittmann és Tóth Ádám nagyon keveset játszott, jól teljesítettek azok a fiatalok, akik eddig kevesebb szerephez jutottak. Nem volt könnyű dolguk, mert az ellenfélnél így is négy-öt olyan kosaras volt, akik spanyol, orosz, vagy más fejlett bajnokságokban szerepelnek. Az idősebb játékosaink igazi példaképek voltak a hétvégén, Hanga és Vojvoda igazi útmutatót adtak a többieknek, remélem, továbbra is így fogják húzni a csapatot. Hajrá magyarok!

Montenegró - Magyarország 77-60 (19-6, 20-17, 23-18, 15-19)

Felkészülési találkozó

Zlatibor

Magyarország: Wittmann 2, Kovács P. 2, Benke 8/3, Eilingsfeld 17/9, Csorvási 7. Csere: Ruják 2, Tóth Á. 1, Perl 9/6, Pongó 5/3, Bognár 2, Váradi 5/3.

Vármegyei szövetségek