U16-os leány EB: nem sikerült a bravúr a spanyolok ellen
06
Aug
2016
U16-os leány EB: nem sikerült a bravúr a spanyolok ellen
2016. augusztus 6.  |  19:36
Az első félidő végén ellépett a spanyol együttes a mieinktől az U16-os leány Európa-bajnokság nyitó találkozóján, ám a szünet után csapatunk bebizonyította, hogy van tartása, a záró szakaszban 10 ponton belülre került. A spanyolok a hajrában újítani tudtak, s végül győztek, de lányaink a vereség ellenére emelt fővel jöhettek le a pályáról.

 

Magyarország-Spanyolország 46-59 (10-17, 12-19, 12-13, 12-10)

Magyarország: ANGYAL 12/3, Dúl, Wentzel 2, Horváth 6, Farkas 5. Cs.: FÜLÖP 7, Varga 2, Tóth O. 1, MÁNYOKY 11/3, Tóth F., Kovács K., Balogh J.

A csoport nyitó meccsén a német lányok magabiztosan verték 72-51-re a portugálokat. Félidőben 27 (!) pontos, 43-16-os német vezetést mutatott az eredményjelző, lepattanózásban 64-29-re múlta felül ellenfelét Németország.

A magyar válogatott bemutatkozó meccsén a spanyolok szereztek vezetést, de az első magyar pontokat elérő Horváth Fruzsina révén egyenlítettek lányaink. A spanyolok magukhoz ragadták az irányítást, egy 9-2-es rohammal 11-4-re elléptek. A negyed közepén Horváth mellett Angyal Barbara, valamint Fülöp Kata is betalált, feljöttünk 11-8-ra. A negyed második fele ellenfelünké volt, csapatunk 5 percig nem szerzett kosarat, igaz túl sok pontot nem kapott, csupán hatot, de így is 9-re nőtt a hátrány. Ezen faragott a negyed utolsó pillanatában szerzett duplájával Wentzel Nóra.

Wentzel a második negyed elején gólpasszal folytatta, átadásából Mányoky Réka volt eredményes. Mányoky tartotta versenyben csapatunkat, a negyed első felében 6 pontot szerzett a fehérvári lány. Ellenfelünk a negyed első felében nem tudott mezőnykosarat szerezni, első akciókosarukat közel 7 perc elteltével szerezték a spanyolok. Ezt követően azonban átlendültek a holtponton, a félidő hajrája ellenfelünk volt, s ekkor a mi lányaink nem tudtak 4 percen át mezőnykosarat szerezni, s egy 9-2-es rohammal 10 pont fölé növelte előnyét a spanyol csapat. Angyal és Fülöp ugyan villant a félidő végén, de riválisunknak mindenre volt válasza, egy triplát is beemeltek a spanyolok, akik 14 ponttal vezettek szünetben.

Angyal triplájával indult a második félidő. Ekkor ő próbálta versenyebn tartani fiataljainkat, de a spanyolok is betaláltak, így nem sikerült 10 ponton belülre kerülni. Varga Alíz is megszerezte első kosarát az Eb-n, állandósult a 15 pont körüli spanyol vezetés. A negyed utolsó 2 és fél percében nem esett kosár.

A záró 10 perc Mányoky triplájával indult. Kevés volt a pont, de Farkas Laura révén a negyed közepén sikerült a 10 pntos lélektani határ közelébe felzárkózniuk lányainknak, sőt Angyal révén ezen belülre kerültek, a negyed első bő 6 percét 8-2-re nyerve. Ekkor egy 8-0-s másfél percet , s bebiztosította győzelmét az esélyes spanyol csapat, de összességében lányaink nem vallottak szégyent, nem szenvedtek súlyos, nagy különbségű vereséget, volt tartásuk Mészárosné Kovács Andrea tanytványainak.

A lepattanóharcot 43-33-ra nyerték a spanyolok, sajnos 26 labdát adtak el lányaink, akik holnap, kora délután 14.15-től a ma szintén alulmaradó portugálokkal játszanak.

Statisztika:

http://www.fiba.com/europe/u16women/2016/0608/Spain-Hungary#|tab=boxscore_statistics

 

Fotó: fiba.com

 

 

 

 

 

 


Vármegyei szövetségek