U18-as fiú Európa-bajnokság: bravúros nyitány
30
Jul
2016
U18-as fiú Európa-bajnokság: bravúros nyitány
2016. július 30.  |  15:50

A macedóniai Szkopjében megkezdődött az U18-as B-divíziós fiú Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott az A-csoportban szerepel Bulgária, Macedónia, Lengyelország, Ciprus és Írország társaságában.

Ferenczi Tamás csapata az első negyedben fej-fej mellett haladt ellenfelével, végül egy utolsó másodperces triplával egypontos hátrányba került. Rosszul kezdtük a folytatást, hamar időt kellett kérnie a magyar kapitánynak, mert hét ponttal elmentek a lengyelek. Nem sikerült rendeznünk a sorokat, a félidőben 43-32-re vezettek a lengyelek.

A szünet után már 14 ponttal is vezetett Lengyelország, de Chester Lewis vezérletével sikerült tíz ponton belülre zárkóznunk az utolsó percre, így megmaradt az esély a záró negyed előtt. Fantasztikusan kezdte a negyedik tíz percet a magyar együttes, a lengyelek hét perc alatt mindössze négy pontot szereztek, így sikerült fordítanunk. Az utolsó perc egy pontos magyar előnnyel indult. 15 másodperccel a vége előtt Lewis újabb kosarával 74-72-re vezettünk, a lengyelek pedig időkérés után elrontották a dobásukat, Fazekas Csaba pedig bebiztosította a győzelmünket.

Ferenczi Tamás, a magyar válogatott szövetségi edzője: - A védekezésünk stratégiája az első félidőben is működött, viszont alapdolgokat nem csináltunk meg: nem helyeztük nyomás alá a labdás embert, nem voltunk elég agresszívak, sokszor egy leütésből megvertek minket. Ebben a második félidőre, főként a negyedik negyedre sikerült feljavulni, a hitünk pedig az egész mérkőzés folyamán megvolt. A végén jó ritmusban támadtunk, beestek a fontos tripláink, így kiélezett mérkőzésen sikerült legyőzni a csoport favoritjának számító lengyel csapatot.

Lengyelország - Magyarország 72-76 (19-18, 24-14, 17-20, 12-24)

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió
Szkopje

Magyarország: Kucsora 13/6, Krnjajski 2, Rudner 9/3, Durázi 6, Pápai 6. Csere: Kerpel-Fronius 1, Fülöp 4, Lewis 19/9, Németh 5/3, Bordács -, Fazekas 11/3, Völgyi -.

Statisztika:

http://www.fiba.com/europe/u18b/2016/2907/Poland-Hungary#|tab=boxscore_statistics 

Fotó: fiba.com 

 

Vármegyei szövetségek