U18-as leány EB: ma 18 órától az elődöntő a tét
29
Jul
2016
U18-as leány EB: ma 18 órától az elődöntő a tét
2016. július 29.  |  11:01
Ma 18 órától az eddig veretlen orosz válogatott ellen játszik a legjobb négy közé jutásért a Sopronban zajló leány U18-as Európa-bajnokságon a Balogh Judit vezette magyar U18-as válogatott.

Bár fiataljaink mai ellenlábasa eddig veretlen a kontinensviadalon, korántsem tűnik verhetetlennek. Az első két meccsét elég nehezen "húzta be" az orosz csapat, Az olaszokat 52-49-re győzte le mai riválisunk, majd a törökök ellen hosszabbításra kényszerült. A ráadást 13-2-re nyerve 81-70-re nyert Oroszország, amely a két következő meccsét már könnyedén nyerte - igaz könnyebb ellenfelek ellen. Izraelt 81-49-re, a nyolc közé jutásért a csoportmeccsek során nyeretlen hollandokat pedig 31-13-as első negyed után 82-50-re verte. 

Az egész mezőny talán legmagasabb szerkezetű, meccsenként 48 lepattanót (ez ebben a műfajban az Eb-n a legjobb) szerző orosz csapat ellen nagy fegyvertény lenne a győzelem lányainktól. Szerdán a szerbek magabiztos legyőzése után mindenesetre Balogh Judit és segítői árgus szemmel figyelték az orosz-holland meccset. Bízzunk benne, találtak gyenge pontokat az erős orosz csapatnál, s a rivális sebezhetőségére majd Lelik Réka és társai is ráéreznek.

A szerbek elleni negyeddöntőre mindenesetre mentálisan tökéletesen sikerült felkészíteni a lányokat. A ma 18 órakor kezdődő negyeddöntőn a lányoknak óriási szükségük lesz a soproni szurkolók, a közönség zajos támogatására ahhoz, hogy diadalmaskodjanak és tovább meneteljenek. 

A találkozót az alábbi linken élőben is megtekinthetik:

https://www.youtube.com/watch?v=HkxH3ydUmzc 



 

 

 

Vármegyei szövetségek