U20-as fiú Eb: utolsó lett a magyar válogatott
24
Jul
2016
U20-as fiú Eb: utolsó lett a magyar válogatott
2016. július 24.  |  21:18
A házigazda finnek ellen zárta az U20-as, A-divíziós Európa-bajnokságot a magyar fiú válogatott. A találkozó tétje az volt, ki lesz az utolsó, illetve az utolsó előtti a tornán.

Mócsán kosarával indult a meccs, de két perc után már 7-2-re vezettek az északiak. Beragadtunk a rajtnál, az első negyed végén 31-15-öt mutatott az eredményjelző. A második etapban tovább nőtt a különbség a két csapat között, a félidőre 50-32-es állással mentek öltözőbe a csapatok. A szünet után sem sikerült közelebb férkőzni az ellenfélhez, sőt a finnek egyre nagyobb előnyre tettek szert. A vége huszonegy pontos hazai siker lett, ezzel ők végeztek az utolsó előtti helyen, Pór Péter csapata pedig nyeretlenül lett utolsó.

Pór Péter, a magyar válogatott szövetségi edzője: - Már az hatalmas szó, hogy mi egyáltalán itt voltunk, és eljutottunk erre az Eb-re, hiszen olyan nagy kosárnemzetek, mint például a görögök, a horvátok, a montenegróiak, vagy az oroszok hiányoztak a tornáról. Óriási tapasztalatszerzés volt számunkra a kontinensviadal, a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy a 20 éves korosztály elitmezőnye a nemzetközi porondon hol tart, illetve, hogy milyen típusú játékosokat kell nevelnünk ahhoz, hogy mi is elérjük ezt a szintet. Bízom benne, hogy a fiúknak is plusz motivációt adott ez a torna az otthoni munkára, hiszen most testközelből láthatták, mit kell elérniük ahhoz, ha magasabb szinten akarják űzni ezt a sportágat. Számomra és a fiúk számára is nagy megtiszteltetés volt, hogy itt lehettünk. Menni kell tovább, és keményen kell dolgozni a jövőben. Ezúton is szeretném megköszönni a szakmai stáb és a fiúk munkáját, hiszen rááldozták a nyarukat arra, hogy a felkészülési időszaktól kezdve végigdolgozzák velünk ezt a hat hetet.

Finnország U20 - Magyarország U20 91-70 (31-15, 19-17, 24-19, 17-19)

Helsinki, Helsinki Ice Stadium

V.: Kowalski (lengyel), Racys (svéd), Rodsand (norvég)

Finnország legjobb dobói: Markkanen 26/6, Tahvanainen 23/15.

Magyarország: Pongó 4, Antóni 8/3, Mócsán 10/3, Andrássy 11/3, Olasz 6. Csere: Demeter 2, Vágvölgyi 5/3, Horváth -, Peringer 7, Krivacsevics 9, Kis 8.

Statisztika:

http://www.fiba.com/europe/u20/2016/2407/Finland-Hungary#|tab=boxscore_statistics  

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek