3X3, U18-as EB-selejtező
17
Jul
2016
3X3, U18-as EB-selejtező
2016. július 17.  |  15:40

Bár rendezőként Magyarország helye biztos a debreceni EB-n, mind a fiú és mind a lány csapat a selejtezőn a saját jogán is szeretné kivívni a szereplést.

A csoportból való továbbjutással az első lépést sikeresen tette meg mindkét válogatottunk. A lány csapat ugyan sokáig vezetett, de a végjátékban fault problémák miatt a mérkőzésüket elvesztették Litvánia ellen 15-11-re, de Wales visszalépése miatt így is a legjobb 8 között folytatják vasárnap a tornát Izrael ellen.

Nehezebb dolguk a fiúknak volt a csoportban, ahol Franciaország és Írország válogatottja volt az ellenfél. A csoport nyitómeccsén azonban a fiúk kiváló játékkal 7 perc alatt intézték el 21-14-e a francia csapatot. A bravúrnak számító győzelem csak azoknak meglepő, akik nem látták a meccset, mert a magyar válogatott (Durázi Krisztófer, Gulyás Milán, Kerpel-Frónius Gáspár, Máriás Gergely) szellemesen játszva teljesen megérdemelten nyert a torna esélyesének számító franciákkal szemben.

A második csoportmérkőzésünkön a franciáktól vereséget szenvedő ír válogatott volt az ellenfél. A szolnoki sportcsarnokba kilátogató szépszámú néző kicsit féltette a kellemetlen stílusú ellenfelétől válogatottunkat, de az aggodalmat a fiúk hamar eloszlatták, és végig vezetve 21-14-re nyerték ezt a mérkőzést is 9 perc játék után.

Így joggal zúgott a mérkőzés után a RIA-RIA-HUNGRIA!

Folytatás Andorra ellen a legjobb 8 között.

Vármegyei szövetségek