U20-as fiú válogatott: vereség a végére
11
Jul
2016
U20-as fiú válogatott: vereség a végére
2016. július 11.  |  02:16
Vasárnap este lejátszotta utolsó edzőmeccsét a magyar U20-as fiú kosárlabda válogatott. Pór Péter együttese az olaszországi négyes torna záró napján Spanyolország legjobbjaival találkozott.

A mieink tartalékosan, kilenc hadra fogható játékossal, irányító nélkül álltak ki a mérkőzésre, miután tegnap Pongó és Szabó is megsérült. Az első negyedben még jól tartottuk magunkat, de a folytatásban kiütközött a különbség a két csapat között. A hispánok nagy arányú, megérdemelt győzelmet arattak.

A magyar válogatott a hazaérkezést követően, jövő héttől Kecskeméten készül, csütörtökön pedig elutazik Finnországba, ahol szombaton kezdődik az A-divíziós Európa-bajnokság.

Pór Péter, a magyar válogatott szövetségi edzője: Egy negyedig tudtunk egy jó meccset játszani a spanyolokkal, a második negyedtől aztán fokozatosan kezdtek elhúzni, és a végére felőröltek minket. Tegnap elveszítettük két irányítónkat, ezért ma szűkebb rotácival tudtunk játszani. A második félidőben lendületet kapott a sapanyol csapat, náluk volt már a lélektani előny, ennek is köszönhető a nagyobb különbségű győzelmük.

Magyarország U20 - Spanyolország U20 62-100 (20-21, 7-25, 18-31, 17-23)

Domegge di Cadore

Magyarország: Demeter 5, Mócsán 23/9, Antóni 9/9, Andrássy 5/3, Peringer -. Csere: Hódi -, Horváth 5, Krivacsevics 9/3, Olasz 6.

Vármegyei szövetségek